avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Arenda
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Arenda

Va rog sa imi spuneti care sunt riscurile pe care mi le asum atunci cand iau o suprafata de teren in arenda! Ca sa explic mai bine: am intrebat un functionar de la APIA ce acte imi trebuie pentru a lua suprafata in arenda. Dupa ce mi-a explicat, domnul de acolo m-a sfatuit sa fiu foarte atent cu terenul respectiv pentru ca atunci cand il iau in arenda preiau si obligatiile proprietarului. Adica daca acel teren este subventionat cu plata pe suprafata, este declarat cu o suprafata mai mare ca in realitate, nu a fost controlat de catre APIA, iar terenul respectiv pica la control dupa ce il iau eu, riscurile se transmit asupra mea. Ar putea cineva sa imi spuna care sunt aceste riscuri si cum pot fi evitate? Ca din cate se lauda APIA pe site-ul oficial, suprafetele digitizate sunt masurate foarte exact. Sau pot sa fac o cerere de remasurare? Orice sfat este binevenit. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tarcomnicu teodor aurelian , utilizator 10:04, 3 Februarie 2011
Studiati actele de proprietate si masurati terenul la preluare si atunci nu va mai fi nici un risc.
Daca terenul este trecut la CF cu acelias masura suprafatei, cine este obligat sa se faca din nou masuratori?. Eu nu cred ca ar fi amendat nimeni pentru asa ceva. Nici proprietarul nici arendatarul.
Cred ca de fapt cei de la APIA se refereau la situatia in care deja proprietarul a facut cerere de subventie pe numele lui. In aceasta situatie, daca si dvs veti cere subventia aceasta suprafata se va suprapune la dvs si la el, iar riscuile (amenda s. a) le suportati dvs.
E bine sa masurati exact si suprafata intrucat atunci cand s-au eliberat titlurile masuratorile nu erau asa performante si acum apar discrepante intre masuratorile APIA (f. exacte facute din satelit) si suprafetele din titlu.
faceti o masuratoare pe ipaonline (pagia de la apia pe care se pot desena online suprafetele la apia) orice fermier are un user si o parola cu acces la pagina.
si aveti grja sa incheiati contractul la inceputul anului adica innainte de declaratiile de suprafete la apia care deobicei se fac in aprilie mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apia-campania de primire a cererilor de platã Daniela Bolog Daniela Bolog APIA demarează joi, 1 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine îmi ia subvenție de la apia pe pământurile moștenite? giv giv Buna ziua. Am mostenit diverse suprafete de teren de la tatal decedat si de la fratii bunicului cand mostenitorii acestuia au dezbatut mostenirea prin ... (vezi toată discuția)
Cine este indreptatit sa incaseze subventia de la apia aferenta saps? karbon karbon Buna ziua, As vrea sa stiu cine este indreptatit sa incaseze subventia de la APIA aferenta SAPS (Schema de Plata Unica pe Suprafata) in cazul in care ... (vezi toată discuția)