avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In contract e prevazuta o suprafata de teren mai mica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In contract e prevazuta o suprafata de teren mai mica decat cea ocupata!

Buna ziua,
S-a constatat la un comerciant ca ocupa o suprafata de teren mai mare cu 3 mp fata de suprafata prevazuta in conventia incheiata cu el.
De la data acestei mari descoperi care a avut loc acum doua luni, i s-au emis facturi pentru suprafata reala, intocmindu-se un act aditional la conventie de suplimentare a terenului cu 3 mp si modificarea pretului pt aceasta diferenta, act aditional nesemnat pana in acest moment- si care s-a dispus sa se faca in urma unui control.
Refuza primirea acestor facturi si semnarea actului aditional, pe motiv ca nu a fost culpa lui cand s-a masurat suprafata de teren si s-a incheiat conventia acum 3 ani, sustinand ca are o conventie legal incheiata cu termen de valabilitate pe inca doi ani, pe care nu putem sa o modificam, chiar daca recunoaste verbal ca ocupa o suprafata mai mare de teren decat cea prevazuta in contract.
M-am gandit in prima sa-i facem o notificare scrisa, insa pe ce temei legal, nu e si imbogatire fara just temei? Cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc, cu precizarea ca site-ul acesta imi e de un real folos, citind parerile multor profesionisti.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:04, 21 Mai 2014
Daca ocupa o suprafata mai mare decat cea din contract, luati inapoi excedentul (sa nu-l mai foloseasca daca nu are dreptul)
Cred ca e culpa celui care a inchiriat ca nu si-a masurat corect bunul oferit spre inchiriere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract - ce facem cu debitorii prea smecheri? gillu gillu Buna ziua! In urma unui proces care a durat o perioada indelungata, s-a admis cererea noastra cu privire la rezilierea contractului/ecacuarea paratei rau ... (vezi toată discuția)
Actualizare intabulare marc55 marc55 Buna ziua. In anul 2005 am facut la oficiul de cadastru incheierea de intabulare a unei proprietati obtinute in uram actului de vanz -cump.aceasta a fost ... (vezi toată discuția)
Perfectare vanzare cumparare ContSters116348 ContSters116348 un coleg ma poate ajuta la o speta?clentul are incheiat un precontract de v/c pe o suprafata de 108 mp,insa solicita perfectarea unei suprafete de 182mp pe ... (vezi toată discuția)