avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune de scurta durata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune de scurta durata

Parintii mei au cumparat un teren agricol in urma cu 20 ani, pe baza de chitanta de mana.
Terenul a fost achizitionat de la unul din cei 2 mostenitori ai proprietarului terenului(proprietarul decedase si unul din mostenitori a vandut parcela urmand ca atunci cand fac dezbaterea de mostenire sa faca actele la notar).
bineinteles ca nu au facut acte de succesiune , insa parintii mei intre timp au gasit un cumparator dar nu puteau sa vanda ca aveau doar o..hartie de mana.au apelat din nou la "mostenitor" insa acesta le-a trimis o procura notariala prin care ii imputerniceste sa vanda terenul.."deoarece mai dureaza putin cu dezbaterea si se rezolva" spunea el.bineinteles ca nu s-a rezolvat, parintii mei lucrand si platind impozitul in continuare.Precizez ca si in ziua de azi 'mostenitorul' este in relatii bune cu parintii mei, nu a avut nicio pretentie de pe urma terenului -arenda/chirie etc-si se comporta ca si cum si-a vandut terenul si nu mai are niciun drept.... insa nici nu face dezbaterea de mostenire...
cum tb sa procedam? Exista vreo sansa pentru uzucapiune s.d?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:00, 6 Octombrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie investita instanța cu o cerere de chemare in judecata ptr a da o hotarare care sa țină loc de act de vinzare cumpărare. Veti avea nevoie de un specialis in domeniu, care sa analizeze toate aspectele juridice in ceea ce privește aceasta problema a Dvs, dar se va rezolva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procura e pe numele mortului sau cum? :)) Ca daca nu e dezbatuta succesiunea, nici mostenitorii nu pot vinde.
Eu spun sa-i notificati, cu urmatoarea precizare: daca fac succesiunea DOAR pe terenul cu pricina, apoi actele vanzarii le achitati dv., cumparatorii; in caz contrar, mergeti in instanta si... dezbateti succesiune si obtineti act si orice faceti si cereti... platesc ei cheltuieli de judecata, care includ mai mult, expertize etc.
Vedeti cum raspund si cum negociati. Oricum, nu e nevoie doar de succesiune, ci si de cadastru, intabulare teren...

Daca nu merge, inarmati-va cu bani si rabdare si mergeti in instanta, insa nu stiu cat merita. Uzucapiunea nu vad sa se aplice aici, promisiunea de vanzare, cum spunea colega mai sus. Dar incercati sa va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla informatii in legatura cu imobilele unei persoane care a decedat? Luca90 Luca90 Buna ziua, vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o informatie. In urma cu 3 ani a decedat unul dintre parinti, si a ramas fiul lor major precum si ... (vezi toată discuția)
Dreptul de posesie prin uzucapiune caesar58 caesar58 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am. Parintii mei( decedati in 1995 si 2000), impreuna cu unchiul (fratele tatalui) si matusa ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)