avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate lucra dupa pensionare ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate lucra dupa pensionare ?

Buna seara. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. Sora mea e nascuta la data de 9 mai 1955. Lucreaza la o institutie publica. M-am uitat in anexa 5 si am vazut ca trebuie sa se pensioneze in luna iunie 2015. Intrebarea ar fi ca dupa luna iunie 2015 mai poate sa lucreze la aceeasi institutie sau in alta parte sau nu, iar in caz afirmativ care ar fi baza legala. Si cat ar mai putea sa lucreze: 1 an - 2 ani...Multumesc pentru ajutor si va doresc toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 20 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos adriana_c :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 17 din Legea nr. 329/2009 a fost abrogat recent (la data la care ați deschis această discuție în forum eu așteptam promulgarea și publicarea legii de modificare în Monitorul Oficial). Prin urmare, cel puțin deocamdată, sora dvs. va putea cumula pensia cu alte venituri realizate într-o instituție publică fără a exista vreo limită.
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Vedeti si acest link
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)
Serviciu ca pensionar Amitrica Amitrica Buna ziua, Sotia mea este medic de familie, si, putea sa se pensioneze la limita de varsta in februarie 2014 (este nascuta in aprilie 1954). Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Care-i procedura de inscriere la pensie ? Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Sora mea e nascuta in luna mai 1955. A fost chemata la Resurse umane si i s-a adus la cunostinta ca ... (vezi toată discuția)