avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care-i procedura de inscriere la pensie ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care-i procedura de inscriere la pensie ?

Buna ziua. As avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Sora mea e nascuta in luna mai 1955. A fost chemata la Resurse umane si i s-a adus la cunostinta ca in luna iunie 2015 se poate pensiona. Nu stim insa concret care e procedura. Merge ea la Casa de pensii cu dosarul, sau se ocupa cei de la Resurse umane. Daca trebuie sa mearga ea, incepand cu ce data poate sa mearga si cu ce data trebuie sa scrie ca vrea sa se pensioneze ? Eu ma gandesc, dar nu sunt sigur, ca trebuie sa mearga la Casa de pensii dupa luna iunie deoarece cred ca are nevoie de adeverinta de la locul de munca cu privire la data incheierii activitatii in care trebuie inclusa si luna iunie. Si apropos, inca o problema: Decizia de incetarea activitatii se emite de catre angajator inainte sau dupa primirea deciziei de pensionare. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 21:29, 7 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos :kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lucra dupa pensionare ? Pilu Pilu Buna seara. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. Sora mea e nascuta la data de 9 mai 1955. Lucreaza la o institutie publica. M-am uitat in anexa ... (vezi toată discuția)
Pensionarea la functionarii publici dragota dragota Pensionarea la functionarii publici exemplu: o persoana femeie functionar public nascuta in luna mai anul 1955 avand o vechime in munca de 38 de ani cand ... (vezi toată discuția)
Pensie partial anticipata Elena I. Elena I. Puteti sa ma ajutati si pe mine va rog.Mi-a fost refuzat dosarul pentru pensia partial anticipata ,desi am varsta de 54 de ani 4 luni , am crescut 4 copii si ... (vezi toată discuția)