avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare titular drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare titular drept de proprietate

in timpul casatoriei, sotul cumpara un tren. pe act se mentioneaza ca este casatorit, dar el este singurul trecut la cumparator. vrand sa ipotecheze terenul respectiv pentru un credit, afla ca acest credit poate fi luat doar pe numele sotiei, el avand inregistrate incidente de plata.
cum se poate "schimba" proprietarul terenului, a.i. sotia sa poata ipoteca respectivul imobil si obtine creditul? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 14:55, 25 Mai 2009
Nu are nicio relevanta cine este inscris in titlul de proprietate, ambii soti sunt proprietari. Fiind ambii proprietari, este absolut logic ca "schimbarea" respectiva nu se poate realiza. Un credit poate fi garantat cu orice bunuri, chiar si daca ele nu apartin persoanei care solicita creditul, cu conditia ca banca sa accepte in garantie acele bunuri.
Prin urmare sotia poate solicita creditul, iar ipoteca si contractul de credit le veti semna impreuna cu sotia, in calitate de propietari ai imobilului, deci de debitori garanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna - imobil joe17 joe17 Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)
Recasatorita- urmeaza partaj din prima casatorie! consecinte?? adrianaparaschiv adrianaparaschiv Buna ziua, Eu am divortat in urma cu un an, dupa o casatorie de 20 ani, in urma careia au rezultat 2 copii (unul este inca minor). Fostul sot a parasit tara ... (vezi toată discuția)