avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Reducere contract chirie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Reducere contract chirie

Societatea ( chirias) vrea sa schimbe sediul si astfel incheie un contract de chirie cu o persoana juridical( proprietar) prin contractual de chirie se ofera primele 6 luni gratuit si deasemenea proprietarul vireaza in contul nostrum o suma de bani pusa la dispozitia noastra pentru amenajare.Va rog sa imi spuneti daca este legal ca aceasta suma sa fie virata in contul nostru si cum ar trebui sa o consideram(reducere si se scade din valoarea chiriei, avans??), cum ne inregistram in evidentele contabile, aceasta suma trebuie refacturata catre proprietar? pentru aceasta luna si pentru lunile de gratuitate(6 luni) ar trebui intocmite facturi de catre proprietar?
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 16:59, 8 Octombrie 2014
O persoana juridica nu poate pune la dispozitia unei alte pj in mod gratuit un spatiu .Trebuie sa incaseze o chirie cel putin la nivelul costurilor pe care il are cu acel spatiu.Daca chiriasul amenajeaza spatial atunci acele cheltuieli pot fi scazute din chirie.Nu am inteles de ce proprietarul vireaza bani chiriasului.S-au facut amenajari de catre chirias care exceed valoric contravaloarea chiriei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imbunatatire spatiu inchiriat birta birta am un contract de inchiriere de la persoana juridica in care se specifica compensarea chiriei cu cheltuielile de imbunatatire spatiu.care sint inregistrarile ... (vezi toată discuția)
Pf depaseste 5 contracte de inchiriere pe an. comodat pe pj? Mikinoshiki Mikinoshiki PF X detine mai multe depozite de mici dimensiuni, PF X poate da in comodat depozitele sau o parte din ele unei PJ detinute aceasi PF X? PJ subinchiriaza catre ... (vezi toată discuția)
Boxe construite de dafl s6 in bloc mixt (proprietari - chiriasi) terentetalharu terentetalharu Buna ziua, Sunt proprietarul unei garsoniere intr-un bloc administrat de DAFLS6 (Directia de Administrare a Fondului Locativ Sector 6), la cerere unor ... (vezi toată discuția)