Buna,
Produc suc de mere si pt a-l comercializa, unii clienti mi-au cerut certificat de producator si altii certificat de calitate.Imi puteti spune de unde as putea sa le obtin si ce acte sunt necesare? Este obligatoriu sa am cele doua certificate chiar daca am facut analiza sucului si vom intocmi un Sistem de calitate dupa principiile HACCP?
Multumesc anticipat!
Certificatul de producator se refera la aprobarea primariei - emiterea unui certificat de producator/ inregistrarea dvs. ca producator de suc - firma la Registrul comertului/ declararea la ANAF ca platitor de taxe si impozite. In cadrul inregistrarii firmei la RC trebuie sa depuneti documente care sa ateste produsul pe care il veti comercializa, de la Autoritatea sanitara si Autoritatea sanitar-veterinara.
Certificatul de calitate trebuie sa il emita producatorul (in speta dvs.) pentru fiecare lot de produs/ suc pe care il livrati. Acest certificat atesta ca lotul respectiv respecta calitatea din documentele obtinute de la autoritatile susmentionate.
Trebuie sa emiteti si o declaratie de conformitate ca produsul pe care il produceti in vederea comercializarii respecta toate calitatile mentionate in documentele pbtinute de la autoritatile susmentionate.
Sistemul de calitate de care amintiti presupune inclusiv, emiterea de catre producator a certificatului de calitate si a declaratiei de conformitate.