avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... doresc sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

doresc sa divortez

buna ziua, suntem casatoriti din august 2006, sotul nu avea servici, a lucra doar 9 luni de zile in 2004. in ian 2007 a velit in italia, unde mama lui era stabilita ce ceva ani. urma sa vin si eu desi ii spusesem ca imi e teama , ca nu e ceea ce imi doresc. eu lucram in contabilitate castigam cca putin dar aveam sperante ca va fi si bine, eram oarecum la inceputul cariei mele. am decis sa vin si eu in italia in martie 2007 unde singurul loc de munca pe care l-am gasit destul de repede a fost in fabrica ca lucrator confectioner. am acceptat sperand doar ca e pt moment. intre timp s-a angajat si sotul tot in fabrica dar schimbande de cateva ori locul de munca cu pauze de cate o luna , motive se inchideau fabricile, expira contracut determinat si nu ii refacea altul. in ianuarie 2008 am decis la insistentele mele sa cumparam un apartament in tara, dar cum nu aveam destui bani facut un imprumut la o banca italiana si cu ce mai aveam noi am reusit sa achitam 50 la suta din valoarea apartamentului , iar pt restul tatal meu a facut credit ipotecar, apartamentul fiinde pe numele lui. in cursul anului 2008 a fost oarecum bine, munceam amandoi plateam ratele , cea din italia precum si cea din romania, au intervenit alte probleme legate de soacra mea noi am locuit mereu impreuna in 2006 si cu concubinul ei iat din 20o7 doar noi 3 ei despartindu-se, un episod foarte urat care m-a afectat atat moral cat si financiar, povestesc daca e cazul. din noiembrie 2008 sotul meu nu mai lucreaza au aparut probleme financiare , discutii de tot felul, mie mi se pare ca el se complace in situatia asta ca nu ii place sa faca nimic, i-am propus sa faca si el o facultate, i=am propus diverse locuri d emunca, recunosc nu nu tocmai cele mai bune, dar atata timp cat eu am renuntat la munca mea de birou ca sa stau 12 ore in fabrica mi se parea norlam sa contribuie macar la treburile casnice, dar el asteapta d ela mine sau de la mama lui. a lucrat le negru vreo 2 saptamani dat si-a cumparat un calculator mai performant fara sa ma consulte. noi aveam cont bancar comun , el avea acces la salariu meu. in am decis sa divortam, si el este de acord cu despartirea. imi e frica ca ma va santaja in privinta apartamanetului, noi am trimis lunar bani in romania pentru rate din contul comun chiar daca el nu a avut venituriin ultimile 6 luni. mentionez ca imi este greu doar cu un salariu , ma simt exploatata financiar si moral. multumesc celor care imi dau un sfat!
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 15:09, 25 Mai 2009
Prima sugestie pe care v-o pot face tot in calitate de vizitatoare, doamna, este sa nu confundati un forum de discutii juridice serioase cu preotul satului sau, mai stii, cu postul OTV.
m_dima, cred ca dna vrea sa consulte un avocat nu vrea sa primeasca atfel de vorbe cum spuneti dvs.
si la preot e bine sa mearga, dar in special la un avocat pt. partea juridica a divortului.
stati linistita, aveti sanse desul de mari, astfel incat sotul sa nu aiba parte la bunurile obtinute de dvsi n timpul casaotriei cu e(sau doar poate obtine o infima parte pt. care il veti despaubi)l.
ganditi-va ca ii puteti cere in instanta sa aduca dovada veniturilor=D> si nici munca casnica nu a efectuat...asta puteti dovedi cu martori.
apelati la o consultatie juridica live si gasiti acolo raspunsul cert.


av.m.vasilescu
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
daca suntweti hotarata sa divortati , cererea de divort se depune la instanta ultimului domiciliu comun al sotilor.
aveti copii minori ?
oricum intai se va judeca procesul , ulterior se va pune problema partajului . apartmanetul este pe numel tatalui dvs ? Asa am inteles. pai in acest caz nu s eva pute apune problem apartajului, apartamentul fiind proprietatea tatalui dvs.

eventual sotul ar putea depune in instanta o actiune in pretentii in privinta sumelor de bani achitate tatalui dvs lunar . dar va trebui sa dovedeasca caest lucru . si cum spuenti ca nu prea a vut serviciu..
Doamna,

Nu aveti de ce sa va faceti griji. Este adevarat ca aveti impreuna cu sotul un drept de creanta fata de tatal dumneavoastra, pentru sumele de bani trimise acestuia. Acest drept de creanta va trebui paertajat intre soti. Dumneavoastra sunteti singura ce poate face dovada veniturilor, este clar ca veti avea o cota de 100% din acesti bani, iar sotul nu va primi nimic la partaj. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea in strainatate nikita 27 nikita 27 eu sunt despartita de sotul meu de 5 luni,dar inca nu am inaintat nici unul divortul din cauza banilor si eu stau cu copilul meu la mama mea.La vara vreau sa ... (vezi toată discuția)
As dori si eu cateva sfaturi :) luminisiumbre luminisiumbre Buna ziua,iata problema mea: 1):Mama mea are 4 fete din prima casatorie(in concubinaj)printre care ma numar si eu...doua surori ale mele,sunt plecate in ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ]parintii mei s-au despartit cand eu aveam 2 ani si jumatate iar fratele meu 1 jumatate.in urma divortului eu cu fratele meu am ramas in custodia mamei,la ... (vezi toată discuția)