avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prescriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prescriere

Dupa cat timp se prescrie furtul de combustibil si cel de linii? Comis dupa vechiul cod penal cu autor necunoscut .
Cel mai recent răspuns: ContSters331913 , utilizator 13:38, 6 Octombrie 2014
Prescriptia raspunderii penale are ca efect inlaturarea raspunderii penale, ca urmare a trecerii unui anumit interval de timp de la savarsirea faptei.
Ratiunea prescriptiei consta in faptul ca dupa trecerea timpului se uita infractiunea savarsita si in consecinta urmarirea si pedepsirea tardiva nu mai au rost.
Codul penal prevede la art. 122 ca , termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru persoana fizică sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta de furt calificat lorelai_3691 lorelai_3691 In aprilie 1998 mi-a fost sparta locuina si au fost furate bunuri si bani estimate la o valoare ridicata. Nu a fost solutionat cazul nici pina in prezent. ... (vezi toată discuția)
In cat timp imi dispare fapta dumitru05 dumitru05 am niste fapte si mi-au dat 4 ani jumatate vreau si eu sa stiu in cat timp imi dispare dosarul sau ceva de genul in care sa nu mai fiu bagat la inchisoare .nu ... (vezi toată discuția)
Prescriere dosar penal Silviuvox Silviuvox Buna ziua , in 2005 , mi s-a inceput urmarirea penala, ca complice pentru furt. Dosarul inca este la procuratura , in \\" cercetari\\". In cat timp se va ... (vezi toată discuția)