avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata pensiei din urma si calcularea ei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata pensiei din urma si calcularea ei

Buna ziua,as dori sa stiu daca e posibil sa platesc contributiile pentru pensie pentru anii din urma pentru ca in tara am lucrat doar 11 ani, si am inteles ca pentru a aveva o pensie minima e nevoie de minimo 15 ani de contribuiti varsate.A poi am lucrat in Italia in regula 14 ani,acesti ani se aduna in tara sau se calculeaza in Italia?mentionez ca sint nascita in 1961,noiembrie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:52, 6 Octombrie 2014
1. Nu se poate plati contributia la pensie retroactiv ci numai de la data incheierii contractului de asigurare sociala cu Casa de Pensii.

2. - Perioadele lucrate in UE se aduna cu stagiul de cotizare din Romania.
- Deci acum aveti un stagiu de cotizare de 11 + 14 = 25 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere dosar pensie limita de varsta Veronica Radu Veronica Radu Buna ziua Doresc sa trec in pensie dar nu am reusit sa ma lamuresc , am fost la Casa de pensii cluj dar la ghiseu nu am rusit sa inteleg mare lucru, ma ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? ortantaluca ortantaluca Sunt nascuta in iulie 1959 si am vechime in munca17 ani si 10 luni. Va rog sa-mi spuneti cand voi avea dreptul , cel mai devreme la o pensie. Va multumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ... zre zre Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ce opțiuni de pensie exista? Pensia pentru limita de vârstă impune un stagiu de cotizare de ... (vezi toată discuția)