Parintii au decedat. Pe urma lor a ramas o casa,curte si dependinte.
Suntem trei surori . Doua dintre ele folosesc bunurile ramase ,ca mostenire. dupa bunul plac : -Se folosesc de gradina,
-Fac , saptamanal, petreceri acolo,etc.
La mine nici nu se gandesc.
As dori sa-mi obtin drepturile de mostenire,pe cale legala,deoarece surorile mele spun ca ma grabesc cam tare ,ca, doar casa inca nu s-a vandut.
Prin urmare, va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa merg,pentru a-mi cauta dreptul la mostenire si cu ce acte , ca nu am nici macar actele de deces ale parintilor ?
Cu respect , Vlad
Daca sunteti de acord in privinta succesiunii, mergeti la un Birou notarial si solicitati dezbaterea succesiunii dupa ambii parinti. In cazul in care nu este asa, trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata a celor doua surori, prin care sa solicitati sa se constate calitatea dvs, deschiderea succesiuni si constatarea cotei care vi se cuvine. Puteti solicita duplicate ale certificatelor de deces ale parintilor, de la Primaria locului decesului, ;a care adaugati datele dvs de stare civila, din care sa rezulte calitatea de fiica (carte identitate, certificat de nastere si certificat de casatorie daca este cazul).
Succesiune
mariana.pirosca
Buna ziua,
Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)