Am trait in concubinaj cu un barbat acum sunt insarcinata cu copilul lui ,lucrurile dintre noi doi numai merg deoarece
el azi zice ceva ,maine se schimba si tot asa ,nu ma pot baza pe ceia ce zice.As dori sa stiu daca se poate face o procura inainte de
a se naste copilul in care el sa isi exprime definitiv si irevocabil ca este deacord pana la majoratul copilului pot pleca oriunde si
orcand.
Va multumesc anticipat.
Nu puteti face așa ceva. Așteptați sa vedeți daca il recunoaște si ulterior faceți aceste demersuri.
In cazul in care nu va înțelegeti asupra minorului, instanța este cea care va decide in interesul acestuia cu privire la toate aspectele( domiciliu, custodie, pensie de întreținere).
Nu se poate sti ce se intampla .... poate pierdeti sarcina, poate copilul se naste mort (stiu ca pare macabru dar au fost cazuri). Accidente etc. Doar un copil nascut viu va avea un CNP. Fie sa nu aveti parte de nici un incident neplacut !!!
Eu am avut de multe ori cerinte sa se intocmeasca statul cu 1-2 zile inainte de sfarsitul lunii pe motiv ca salariile se cunosc si nu se schimba dar nu se poate din aceleasi considerente.
De recunoscut doreste sa recunoasca copilul, (doar in privinta asta este stabil in ceia ce zice si face),doresc doar sa imi iau niste precauti legale din inainte deoarece de fiecare data cand luam o decizie impreuna este deacord ,apoi se schimba numai este deacord si decide de unul singur, imi doresc sa evit acest gen de pb pe viitor.In certificatul constatator al nasteri pe cine trece si pe cine dintre noi doi intreaba pentru completarea lui daca noi nu suntem casatoriti?Aceste date din certificatul constatator vor ramane definitiv si cand voi merge la stare civila pentru certificatul de nastere?
Multumesc din suflet tuturor pentru raspuns.Cu stima
Pe dv. va intreaba, insa nu aveti cum bloca recunoasterea copilului de tatal biologic, e doar o chestiune de timp. Si de bani. Si apoi va fi razboi declarat.