avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare nou-nascut, recunoastere paternitate tata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare nou-nascut, recunoastere paternitate tata

Buna ziua,
Urmeaza sa nasc in urmatoarele saptamani.
Tatal copilului se afla in penitenciar. ( nu suntem casatoriti)
Ce trebuie sa fac sa poata sa recunoasca copilul?
Se poate face o cerere de recunoastere a paternitatii inainte de nastere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:08, 19 Decembrie 2013
Inainte de a naste nu are ce recunoaste.
Dupa ce veti naste, tatal va putea recunoaste copilul de acolo de unde e. Chema un notar la penitenciar si da declaratie de recunoastere.
Dvs puteti inregistra copilul pe numele dvs fara tata, iar tatal il poate reconoaste cand vine , apoi i se schimba certificatul copilului.
Nu se poate da declaratia inainte de a se naste copilul, ce sa recunoasca? :)
Daca nu poate iesi din penitentciar ca sa mearga la Starea civila cand va fi momentul puteti merge dvs. acolo cu un notar pentru declaratia de recunoastere a paternitatii.

Declaratia de purtare a numelui se da doar in fata ofiterului de stare civila care inregistreaza nasterea; daca nu poate ajunge la Starea Civila cand il inregistrati puteti schimba numele copilului dupa ce se libereaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui abramburicaica abramburicaica Va rog sa-mi explicati: recunoasterea poate fii facuta de concubin la starea civila sau la notar oricand,la orice varsta a copilului ? Incuviintarea purtarii ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului din afara casatorie (la nastere), tatal absent din tara llauraoana llauraoana Buna ziua, Am si eu o problema si am tot umblat din stanga in dreapta si nimeni nu poate sa ma lamureasca si pe mine. Eu in apx 2 luni voi avea un copil ... (vezi toată discuția)