avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot organiza sesiuni de practica/internship ca si PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot organiza sesiuni de practica/internship ca si PFA?

Buna ziua, am fost intrebata in repetate randuri de colegi de breasla aflati la inceput de cariera daca as accepta sa le ofer posibilitatea unui stagiu de tip internship. Eu sunt dispusa la astfel de colaborari cu mare drag, dar intrebarea este, pot sa fac asa ceva ca si PFA?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 13:58, 7 Octombrie 2014
Ce fel de practica vreti sa efectuati? Este vorba de studenti sau absolventi?
Am discutat aceasta varianta atat cu studenti, cat si cu cativa absolventi. In prezent as dori sa colaborez cu doua tinere absolvente.
Parerea mea este ca puteti avea persoane care sa faca practica daca urmeaza o forma de invatamant dar trebuie sa aveti un document care sa ateste acest lucru care sa fie semnat si de institutia de invatamant.

Pentru cei absolventi consider ca puteti avea probleme cu ITM - ul si nu numai. Pare a fi munca la negru. Puteti avea ucenici in schimb sau persoane cu calificare la locul de munca (depinde si de domeniul de activitate - pe viitor poate furnizati mai multe informatii pentru un raspuns mai la obiect) dar sunt cu dus si intors. Eu am cautat la un moment dat sa dezvolt un program de ucenicie si m-am lovit de vidul legislativ, lipsa de interes a institutiilor abilitate (somajul) si am renuntat.

Practic pe calificarea care ar fi urmat sa o obtina de la mine nu se putea angaja nicaieri. Era ceva dar nu era nimic - o struto-camila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea uceniciei si internshipul. buna seara. vreau sa intreb daca in cadrul companiei am vrea ... emyno emyno Buna seara. Vreau sa intreb daca in cadrul companiei am vrea sa organizam programe de uceniciei sau intership...am nevoie de un formator oficial din extern sau ... (vezi toată discuția)
Internship ioanatm ioanatm Buna ziua, Daca vreau sa iau studenti in internship, practica, timp de mai multe luni care sunt posibilitatile legale, in afara contractului de munca? ... (vezi toată discuția)
Incadrare -ucenic Daliborka Daliborka Buna ziua va rog imi puteti explica ce modificari au intervenit la legea privind ucenicia in cazul in care o societate (domeniu de activitate : Activităţi ... (vezi toată discuția)