avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua!
In actul de divort scrie ca pensia alimentara se plateste prin mandat postal. Se poate plati personal sotiei aceasta pensie? Daca da, cum se procedeaza sa tin evidenta lunara...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:34, 8 Octombrie 2014
Daca ii veți inmana personal, trebuie sa semneze ca a primit respectiva suma cu titlul de pensie de întreținere, astfel incit sa nu va treziți ca nu puteti face dovada ca va achitati de obligatii si sa deschidă un nou proces cu obligată achitării acesteia.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Va recomand totusi sa faceti plata intr-un mod mai bine de identificat in acte... intr-un cont, de exemplu. Altfel, o chitanta de mana de la mama de fiecare data, dar prima varianta e mai buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters209571 ContSters209571 Buna seara. As dori sa stiu cum se porcedeaza cu pensia alimentara? Am divortat pe 2 mai si atunci s-a hotarat sa platesc o pensie alimentara de 125 lei ... (vezi toată discuția)
Model dovada de plata pt pensiei alimentara xguard xguard Ajutati-ma si pe mine va rog frumos in urmatoarea problema:-am divortat acum 1an si 3luni si din momentul in care am primit hotararea de divort am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Neridicarea pensiei de intretinere,rea vointa din partea mamei popaliviu67 popaliviu67 Am o mare rugamintela dvs., Sunt divortat de aproape 2 ani,urmind sa platesc copilului o pensie de intretinere in cuantum de 300 ron, iar din luna decembrie ... (vezi toată discuția)