avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neridicarea pensiei de intretinere,rea vointa din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neridicarea pensiei de intretinere,rea vointa din partea mamei

Am o mare rugamintela dvs., Sunt divortat de aproape 2 ani,urmind sa platesc copilului o pensie de intretinere in cuantum de 300 ron, iar din luna decembrie 2012, din cauza pierderii locului de munca de o pensie in cuantum de160ron. Pina in luna august 2012, fata a ridicat pensia.dupa aceasta data nu a mai vrut sa ridice pensia, motivind ca fetei nu-i trebuie, ca fata a spus ca nu vrea nici un ban de la mine,mai bine maninca piine cu ceapa si sare. Acum o saptamina luind legatura prin avocatul mamei in legatura cu pensia, aceasta facind mentiunea ca fata nu vrea banii pe motiv ca ar fi obligata sa vorbeasca cu mine daca i-ar primi. Fac precizarea ca fata are 15 ani si sta la mama ei,si fata refuza sa vorbeasca cu mine. Eu vreau sa-i platesc fetei pensia,dar ma lovesc de refuzul lor.Le-am transmis prin avocat ca daca nu vor,sa-mi dea scris de la notar ca renunta la pensie, dar nici un semn din partea lor. Nu stiu ce sa fac, daca nu-i trimit pot sa-mi faca plingere la politie, daca le cer sa renunte, zic ca nu vreau eu sa-i dau fetei pensia(ma gindesc).#-o
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 18:39, 29 Aprilie 2013
deschideti un cont la banca (unde ii dati drept de semnatura si mamei si fetei ) unde virati lunar pensia scriind pe ordinul de plata pensie alimentara petntru luna x.Adica deschideti direct un cont pt plata pensiei alimentare.
varianta mai simpla daca sunteti sigur de adresa postala unde locuieste copilul trimiteti banii lunar prin mandat postal si pastrati cu grija orice inscris doveditor (hartiile de la posta, banca, etc) . Daca nu vrea sa ii ridice vi se vor returna, dar ATENTIE pastrati cu mare sfintenie
toate aceastea ca sa nu va acuze cineva ulterior ca dvs sunteti rau voitor si nu mai doriti sa platiti pensia alimentara.
sau intrebati la o societate de asigurari cum puteti infiinta eventual un cont pentru studiile ulerioare ale copilului.
in mod sigur vor fi si alte pareri mai pertinente decat ale mele.
si cu parere de rau daca fiica dvs a fost "montata" sa nu mai vorbeasca cu dvs...nu aveti decat sa va resemnati, cel putin pt momemnt cu gandul.
mai incercati totusi prin avocatul mamei sa gasiti o solutie de compromis pt a accepta pensia alimentara.
succes!
mulltumesc, banii i-au fost trimisi prin mandat postal lunar. am toate chitantele si copii de pe mandate,unde se face chiar mentiunea de postas ca refuza sa ridice pensia si refuza sa mentioneze cauza. banii au fost depusi intr-un cont in banca, am incercat chiar sa-i fac fetei un card prin care putea sa-si ridice pensia alimentara,dar au refuzat total sa se prezinte la banca cu fata,motivind ca vine cu avocatul la banca ,ca sa vada care e problema, ca as face cine stie eu ce nereguli.
pai...sa vina cu avocatul la banca pt a putea deschide un cont pentru fata. Prezenta dvs simulltana cu a fetei in aceeasi cladire/incapere nu o impiedica cu nimic pe fata sa nu va adreseze nici macar un cuvant daca asa simte ea. Atat timp cat pastrati acele mandate poastale , chitante , etc nimeni nu va poate acuza de ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor neincasata joannamc joannamc Buna seara. As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copilul meu de care din pacate nu mai stiu nimic?! cipri05 cipri05 La sfatul si indrumarea dvs....dupa cum am vb si in disuctiile anterioare...in ciuda unor judecati si procese de aproape un an de zile,in care am solicitat ... (vezi toată discuția)