avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari sociale

Am lucrat la o firma in perioada 2001-2004 si de curind mergind la casa de pensi sa aflu perioada de cotizara ,apare ca aceasta firma nu a achitat nimic.Firma nu mai exista,sau si-a scimbat numele.Acest lucru ma afecteaza la pensionare?Daca da ce actiuni pot intreprinde?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:13, 9 Octombrie 2014
1. Perioada respectiva va fi luata in calculul stagiului de cotizare dar deoarece nu s-au platit contributiile lunare la pensie punctajul pe lunile respective este 0 (zero) deci pensia va scadea simtitor.

2. Ar trebui sa dati in judecata firma respectiva (chiar toti salariatii).
O actiune in instanta va fi respinsa ca fiind prescrisa.
freeelis a scris:

O actiune in instanta va fi respinsa ca fiind prescrisa.

dar o plingere penala?

Plangere, nu penala. Daca va fi penala sau nu asta hotaraste organul, dar ca sa fie penala trebuie sa existe fapta (mai mult, ca sa fie infractiune trebuie sa intruneasca anumite conditii). Care credeti dvs. ca este fapta savarsita (pentru care vreti dvs. sa puneti organele statului la treaba/cheltuiala/pierdere de vreme)?
Evaziune fiscala,banii m-i iau retinut dar nu au achitat statului ce trebuia.

Alte discuții în legătură

Neplata contributiei la casa de pensii si onorarea contractului de munca marta1965 marta1965 Buna seara,am o problema cu contractul de munca la firma unde am fost angajat ,cei de acolo nu au platit contributiile la casa de pensii,si nici nu au trecut ... (vezi toată discuția)
Neplata datoriilor catre bugetul de stat valculucian valculucian Buna ziua! Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor cass Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, problema sta in felul urmator:sunt gravida in 6 luni, pe la sfarsitul lunii decembrie voi intra in prenatal.Ce ma nelamureste pe mine e ca am primit ... (vezi toată discuția)