avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari sociale

Am lucrat la o firma in perioada 2001-2004 si de curind mergind la casa de pensi sa aflu perioada de cotizara ,apare ca aceasta firma nu a achitat nimic.Firma nu mai exista,sau si-a scimbat numele.Acest lucru ma afecteaza la pensionare?Daca da ce actiuni pot intreprinde?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:13, 9 Octombrie 2014
Daca societatea nu mai exista, impotriva cui veti face plangere penala?
Administratorului,? A schimbat denumirea sau a falimentat-o voit si a deschis alta cu acelasi profil.
Dar o plingere penala facuta adm ca a retinut banii dar nu a platit statului obligatiile,nu este ca o evaziune fiscala?
Teoretic, da, se poate, insa practic pentru ca fapta sa imbrace forma infractiunii trebuie sa existe cel putin conditia intentiei indeplinita. Treaba asta reiese clar atat din codul penal cat si din legea evaziunii, ca atare va fi greu de demonstrat acum ca vezi doamne atunci cu intentie nu v-a platit dvs. contributiile, cu atat mai mult cu cat firma a parcurs procedura insolventei unde se supune verificarii in mod obligatoriu a cauzelor care au dus la starea de insolventa dar si raspunderea persoanelor vinovate. Deci daca atunci nu a fost gasit vinovat respectivul administrator sunt sincer mici sanse sa se intample asta acum. Dar ca sa stati dvs, linistit si sa mai cheltuiti niste timp si bani, puteti depune o plangere in directia dorita ... si asteptati rezultatele dulcei razbunari ... caci altceva nu aveti ce sa asteptati acum (la o treaba care trebuia verificata atunci cand era calda).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributiei la casa de pensii si onorarea contractului de munca marta1965 marta1965 Buna seara,am o problema cu contractul de munca la firma unde am fost angajat ,cei de acolo nu au platit contributiile la casa de pensii,si nici nu au trecut ... (vezi toată discuția)
Neplata datoriilor catre bugetul de stat valculucian valculucian Buna ziua! Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor cass Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, problema sta in felul urmator:sunt gravida in 6 luni, pe la sfarsitul lunii decembrie voi intra in prenatal.Ce ma nelamureste pe mine e ca am primit ... (vezi toată discuția)