Cat priveste impacarea partilor, din punctul meu de vedere, in momentul de fata, nu avem nici o norma tranzitorie inclusa in Legea de punere in aplicare a Codului Penal sau a Codului de Procedura Penala, sau cel putin eu personal nu am gasit, care sa ne invete cum sa procedam in atare situatie, ceea ce ma determina sa consider ca in momentul actual impacarea produce efecte numai in masura in care intervine pana la citirea actului de sesizare al instantei asa cum preved dispozitiile art.159 c.p., unde isi are materia aceasta institutie.
Dispozitiile Art.16 alin.1 lit.g, in ceea ce priveste impacarea, nu le putem interpreta decat raportat la art.159 din c.p., opinia mea.
Daca vreti, este situatia cumva asemanatoare creata in 2010 prin introducerea art.320^1 c.p.p., ulterior C.C. s-a pronuntat printr-o decizie asupra neconstitutionalitatii acestui articol, stabilind ca, în cauzele aflate în curs de judecată în care cercetarea judecătorească în primă instanţă începuse anterior intrării în vigoare a Legii nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, dispoziţiile art. 320^1 din Codul de procedură penală se aplică în mod corespunzător la primul termen cu procedură completă, asa cred, ca se va intampla si acum, pentru a se aplica legea mai favorabila si celor care au trecut de momentul citirii actului de sesizare.
~ final discuție ~