avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Efectele falimentului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Efectele falimentului

Mi-am efectuat concediul pe anul in curs inca din luna martie, integral. Societatea la care lucrez a fost declarata in faliment si urmeaza sa facem uz de dreptul la preaviz. Pentru zilele de concediu de odihna ( efectuat deja ) aferente lunilor noiembrie si decembrie ni se cere restituirea sumelor primite ca indemnizatie de concediu pentru cele doua luni. Va rog sa imi spuneti daca procedura asta este conform Codului Muncii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters331913 , utilizator 20:10, 7 Octombrie 2014
Art. 256.C.mun.
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
...

Asadar, dvs trebuie sa restituiti cota parte din indemnizatia de CO primita si aferenta zilelor de Co efectuate in plus.
Da, s-a procedat corect, concediul se calculeaza in functie de timpul efectiv lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru salariat care se pensioneaza la limita de virsta olarasu ileana olarasu ileana Pe12.11.2015 salariatul se pensioneaza la limita de virsta.A efectuat concediul de odihna pentru intreg anul 2015.Angajatorul poate sa-i impute diferenta de ... (vezi toată discuția)
Concediu ADELA STROE ADELA STROE in conditiile in care o persoana iese la pensie in luna mai si a beneficiat de tot concediul de odihna aferent anului respectiv trebuie sa restituie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. avem urmatoarea situatie: un angajat si-a dat demisia ... adelaioanamoldovan adelaioanamoldovan Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: Un angajat si-a dat demisia imediat ce firma si-a reluat activitatea ( in perioada martie-iunie toti salariatii au fost ... (vezi toată discuția)