avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare administrator firma inactiva
Discuție deschisă în Executare silită

Executare administrator firma inactiva

Buna seara! Va solicit ajutorul in privința unei probleme. In anul 2011 am preluat o firma de la sora mea, am modificat numele, codul CAEN etc. Am dat faliment înainte sa încep, nu am tăiat măcar o factura sau chitanța. Datele contabile au rămas la fel, firma nu avea datorii insa mi s-a imputat impozitul forfetar sa cum se numește. Astăzi datoria s-a cam mărit, iar domnii de la ANAF ma invita la ei, pentru ca vor sa ma execute ca administrator. Ce trebuie sa fac, eu nu am semnat măcar o data ca administrator?
Cel mai recent răspuns: ContSters331913 , utilizator 21:45, 9 Octombrie 2014
Modificarile la Reg Comertului le-ati facut ca unic asociat ,i implicit ca administrator. Daca nu ati declarat firma ca inactiva, sunteti bun de plata..
Firma este inactiva de la începutul lui 2012.
Este vorba de faptul ca, in perioada cand s-a aplicat impozitul minim (i se spunea, forfetar), ca sa nu trebuiasca sa-l platiti, trebuia sa suspendati activitatea firmei la OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI.
vornicuionut a scris:

Este inactiva de drept si de fapt sau numai de fapt ?
gigi47 a scris:

vornicuionut a scris:

Este inactiva de drept si de fapt sau numai de fapt ?

Firma a devenit inactiva pentru ca nu am mai depus declaratiile, nu aveam bani de contabil. "De drep" si "de fapt", nu prea inteleg cum vine, cert este ca eu ca nou administrator nu mi-am exercitat atributia de administrator. de cand am preluat societatea, aceasta nu a functionat deloc. Nu am suspendat-o pentru ca am sperat intr-o redresare a mea si a economiei, poate economia s-a redresat, dar eu nu. Astazi merg la ANAF pentru ca am primit acea notificare de angajare a raspunderii solidare. Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar isa01 isa01 Am o firma ce are ca obiect de activitate \"intermedieri in comentul cu material lemnos si materiale de constructii\" (cod caen 4613). Contabila imi tot vine ... (vezi toată discuția)
Societate trezita ca se afla in inactivitate NICULIN NICULIN am preluat o societate care a fost amendata pentru nedepunerea declaratiilor in termen. vinovat de situatie una din salariatele anaf.in luna iulie 2010 ... (vezi toată discuția)