avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita pt recuperare credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita pt recuperare credit bancar

Buna seara!Am o problema legata de un credit luat de vreo 6 ani pe care nu l-am mai achitat pt ca nu am mai reusit sa fac fata,fiind destul de mare rata.Am fost avertizati de firmele recuperatoare foarte mult timp,dupa care am primit un plic in care ne someaza sa achitam si ca s-a inceput executarea silita.Este de la judecatorie,deci nu este nici un fel de farsa.Noi nu avem pe nume decat masina si nu am girat cu absolut nimic cand am facut creditul.Mai este cineva in situatia asta?Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri ca sunt foarte ingrijorata!Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: palomaryx , utilizator 22:44, 19 Octombrie 2014
in afara de masina, ce bunuri mai aveti pe numele dvs pt ca pot fi executate silit
Daca aveti credit nerambursat,procedura permite creditorului sa apeleze la executor judecatoresc care ,in cazul dv a demarat etapele executarii silite
Daca aveti in evidenta bun mobil,executorul judecatoresc ,cu scopul legitim de recuperare credit ,va dispune executarea silita asupra bunului mobil,va dispune evaluarea si va hotari termen de licitatie publica cu scopul valorificarii bunului mobil
Daca nu aveti decat masina, e tot ce puteti pierde deocamdata. Veti avea poprire si pe salariu.
Despre ce suma este vb ?
Mai avem un teren cumparat impreuna cu parintii.In contractul de vanzare- cumparare scrie 1/2 cota parte.Exista riscul de a pierde aceasta jumatate?Alte bunuri nu avem pe nume ,doar bunuri personale .Mentionez ca locuim cu socrii si detinem doar lucruri comune(mobilier,electrocasnice,etc).In cazul popririi pe salariu se poate face ceva daca nu avem conturi deschise la banca (deci banii nu ne intra pe card)?
Este vorba de 14.000 euro in prezent s-a ajuns la 20.000 euro.Ce am platit vreo 2 ani nu s-a scazut nimic.
Nu stiti ,dupa ce am primit somatia acasa cam cat mai dureaza pana se incepe executarea?As putea vinde masina cuiva cunoscut ca sa nu mai fie pe numele meu?

[ folositi functia editeaza cand aveti ceva de completat]
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
sigur ca poti vinde masina cit mai repede cu atat mai bn.si eu sunt intro situatie similara din pacate :(

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita la un credit restant de 2 ani dum974 dum974 va rog sa ma ajutati am primit o somatie de executare silita pentru un credit neachitat de 2 ani pana acum nu am mai primit instiintari desi am platit 3 ani ... (vezi toată discuția)
Cum scap de masina? zoltoreanu_paul zoltoreanu_paul am credit de nevoi personale si nu vreau sa l mai platesc .(prefer sa mi puna poprire pe salariu ) insa am masina pe numele meu si nu vreau sa o execute ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru doua credite neplatite alexa1305 alexa1305 Am contractate 2 credite de nevoi personale fara garantii la 2 banci diferite.De-a lungul timpului, au intervenit probleme si nu am mai avut posibilitatea ... (vezi toată discuția)