avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Declaratie conform OG 55/2014
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Declaratie conform OG 55/2014

Cu ar arăta un Model de declaratie pentru exprimarea optiunii cu privire la partidul politic conform OG 55/2014? Dacă optăm pentru acelasi partid mai este nevoie de acordul acestuia sau doar dacă ne schimbăm optiunea ?
Cel mai recent răspuns: cata32 , utilizator 11:24, 8 Octombrie 2014
"...primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independent"... si
"...Opţiunea cu privire la partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale va fi însoţită de acceptarea acestuia de către partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale pentru care a optat:..."

Parerea mea este ca actul normativ se refera strict doar la cei care vor sa opteze pentru altceva, adica sa schimbe formatiunea politica, si nici intr-un caz ca ar fi necesar sa dea o declaratie ca nu-si schimba partidul.

In ceea ce priveste formularea, optiunea va arata ca o simpla declaratie pe proprie raspundere, (nu se prevede necesitatea autentificarii ei de catre notar, dar se poate face si in forma autentica) care se depune la secretarul primariei.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
edina, utilizator
Vă mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanța guvernului nr. 55/2014 ROMANFLORIN ROMANFLORIN pana la ce data se depun optiunile pentru a deveni independendt sa noua optiune politica [Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, ... (vezi toată discuția)
Supleant consilier local cata32 cata32 Supleantii sunt candidatii inscrisi in listele partidelor si care nu au fost alesi.Ei trebuie declarati supleanti de catre autoritate sau sunt prin ... (vezi toată discuția)
inlocuire consilier local demisionar Mircea Cristian Mircea Cristian Buna ziua! Care este Legea care reglementeaza inlocuirea unui consilier local care a demisionat din formatiunea politica pe care a reprezentat-o si ce ... (vezi toată discuția)