avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PROBE IN CADRUL PROCESULUI DE PARTAJ JUDICIAR
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PROBE IN CADRUL PROCESULUI DE PARTAJ JUDICIAR

Am sa chem in judecata doi coproprietari in vederea iesirii din indiviziune . In acdrul acestui proces pot aduce probe din alt dosar tot de partaj judiciar in care sunt aceiasi piriti ? Ca exemplu sa fac trimitere la interogatoriul si raspunsul acestora ?
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 13:11, 9 Octombrie 2014
Stimata Doamna,

Daca vechiul dosar este finalizat, puteti solicita (argumentat temeinic si de preferinta in scris) instantei de judecata sa ataseze vechiul dosar de partaj - la noul dosar de partaj in vederea administrarii probelor existente si in noul dosar.

In functie de cat de convingatoare o sa fiti instanta poate sa ataseze vechiul dosar si sa beneficiati de toate probele existente.

Daca vechiul dosar nu este finalizat puteti solicita copii legalizate de pe inscrisurile existente si le puteti depune pe acestea in noul dosar.

Stima
multumesc frumos
Nu puteti folosi un interogatoriu din alt dosar, insa puteti solicita interogastoriul in prezentul dosar si sa formulati intrebarile acolo. Interogatoriul se administreaza nemijlocit in fata instantei de judecata.
Nu stiu insa care sunt scopurile acestor demersuri, de ce simtiti ca e mai bine sa atasati alt interogatoriu la dosarul unui dosar nou...
Sa atasati intreg dosarul, slabe sanse, tocmai din cauza principiului privind administrarea directa, nemijlocita a probelor in fata instantei.
ok nu i problema . ma gindeamn sa scurtez timpul
Stimata Doamna,

Interogatorul administrat intr-un alt dosar nu poate fi ignorat ramanand totusi o marturisire. Asadar poate fi folosit in noul dosar dar exista o problema - in noul dosar va reprezenta doar o marturisire extrajudiciara (inscris) si nu va scuteste de necesitatea de a administra si alte dovezi (inclusiv interogatoriu - daca solicitati aceasta proba).

In ceea ce priveste posibilitatile de a avea succes in a solicita atasarea vechiului dosar (finalizat) la noul dosar o sa va spun ca din experienta am solicitat si obtinut (argumentat evident) acest lucru in cateva dosare de partaj/revendicare.

Cu toate acestea trebuie sa va spun faptul ca aveti mai mari sanse sa vi se admita cererea daca in motivarea necesitatii atasarii dosarului nu va referiti la interogatoriu si raspunsuri ci la expertiza si celelalte inscrisuri din vechiul dosar.

Stima,
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
Silviu Costea, Avocat

Alte discuții în legătură

Raspuns interogatoriu otto2007 otto2007 Daca paratul nu a raspuns nici la al 3 lea termen la interogatoriu desi i s-a pus in vedere si in incheierea de sedinta ce se intampla? (vezi toată discuția)
Probele propuse de reclamant pot fi folosite si de parat? CristescuD CristescuD Reclamantul a propus o anumita proba, iar mie ca si parat imi foloseste in dovedirea unei stari de lucruri acea proba. Pot sa o atasez si eu la doar in ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort, audieri martori razvan2487 razvan2487 La introducerea actiunii de divort paratul cere si partajul. Dupa audierea martorilor divortul a ramas in pronuntare si domnul presedinte a intocmit un alt ... (vezi toată discuția)