avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu neefectuat

Buna ziua.
Vreau sa ma clarific cu privire la plata concediilor de odihna neefectuate.
Nu am luat concediu pe 2011, 2012, 2013, iar in 2014 intre 18 martie si 21 septembrie am fost in CCC, mi-am reluat activitatea pe 22 septembrie 2014.
Salariu brut pentru perioada ianuarie 2011 - martie 2014 a fost de 4278 lei, iar pentru perioada incepand cu 22 septembrie 2014 este de 2112 lei.
Daca imi dau demisia acum ... la ce salariu se va raporta plata pentru concediul de odihna neefectuat ?

Va multumesc pentru timpul si atentia dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 8 Octombrie 2014
art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

In speta, in opinia mea, vor fi luate in calcul drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care a incetat c.i.m.
Pai in acest caz din cele 3 luni anterioare incetari CIM ... am lucrat efectiv doar 6 zile din septembrie, in iulie si august fiind in CCC.
In acest caz, se va lua in calcul cele doua luni anterioare intrarii in CCC.
freeelis a scris:

In acest caz, se va lua in calcul cele doua luni anterioare intrarii in CCC.
javascript:void(0);

Adica Ianuarie si Februarie (caci in Martie am in CCC) ?
In opinia mea, vi se vor lua in calcul ianuarie si febbruarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de calcul pentru compensarea in bani a concediului neefectuat andradabest andradabest Buna ziua, As avea nevoie de lamuriri clare pentru urmatoarea situatie, intrucat nici la sediul ITM zonal nu am reusit sa primesc un raspuns clar. Despre ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu odihna restant binaela binaela cum se calculeaza indemnizatia de CO care trebuie platita pentru un salariat care nu a efectuat concediul de odihna in anul 2014 in care a avut salariul de ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna neefectuat papadiouf papadiouf CUM CALCULEZ CONCEDIU DE ODIHNA NEEFECTUAT, DACA IN ULTIMELE 3 LUNI INAINTE DE INCETARE CIM,A FOST ABSENT NEMOTIVAT?! (vezi toată discuția)