avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mod de calcul pentru compensarea in bani a concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mod de calcul pentru compensarea in bani a concediului neefectuat

Buna ziua,

As avea nevoie de lamuriri clare pentru urmatoarea situatie, intrucat nici la sediul ITM zonal nu am reusit sa primesc un raspuns clar.

Despre ce este vorba mai exact:

-contractul individual de munca urmeaza sa inceteze de comun acord in data de 18.04.2014 ca urmare a cererii mele din data de 01.04.2014.

Pana la data de 18.04.2014 am 6 zile de concediu aferente anului in curs (sa ma corecteze cineva daca le-am calculat gresit :sorry:) si pe anul 2013 mai am 20 de zile.

Cum se face mai exact calculul indemnizatiei pentru concediul respectiv avand in vedere ca in primele 3 luni ale acestui an am avut un salariu si pe anul trecut am avut alt salariu?

Personal am gasit art. 150 din Codul muncii pe internet dar nu am fost complet lamurita.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: andradabest , utilizator 18:41, 3 Aprilie 2014
Calculul se face astfel: daca nu va luati CO pana la data incetarii c.i.m., atunci indemnizatia pentru CO se calculeaza luandu-se in considerare drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care c.i.m. inceteaza.

In speta, se iau in considerare drepturilor salariale acordate in lunile ianuarie, febrarie, martie 2014.
Deci daca eu am formulat cererea de demisie in data de 01.04.2014 indemnizatia se calculeaza conform salariului aferent lunilor ianuarie-februarie- martie? Caci de la resurse umane mi s-a spus ca mi se va da conform salariului ultimei luni in care lucram.

Dar indemnizatia aferenta concediului neefectuat pentru 2013 nu se calculeaza pentru acel an, caci asa mi se spusese de la ITM?
Vi s-a raspuns foarte corect mai sus.
Codul Muncii

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Art. 146
4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
1.Art.150 C.mun.
...
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
...

2. Legislatia permite ca exceptie posibilitatea efectuarii concediului de odihna aferent anului in curs in anul urmator.

3. Legea nu face distinctie in calculul CO efectuat si CO neefectuat in cazul stabilirii indemnizatiei pentru CO.
Am inteles deci: concediul neefectuat pe 2013 se aduna la concediul pe 2014 si indemnizatia se calculeaza luandu-se in considerare drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care contractul inceteaza. Am repetat intrebarea deoarece aveam un alt raspuns de la ITM si am vrut sa verific daca am inteles..Multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a co neefectuat ellamoise ellamoise Compensarea in bani a Co neefectuat( pensionare la limita de varsta)este egala cu indemnizatia de concediu? (Cum se calculeaza )? Multumescanticipat! (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna bastti bastti Buna Am avut un angajat din 27.09.2013 pana in 01.04.2014 In luna noiembrie.decembrie 2013 si ianuarie 2014 a fost in concediu medical. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)