avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare ca platitor de tva prin optiune
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare ca platitor de tva prin optiune

V-as ruga sa imi spuneti care sunt documentele necesare si care sunt termenele, pt ca o microintreprindere sa obtina calitatea de platitor de tva prin optiune.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:51, 8 Octombrie 2014
Ar trebuie sa cititi Ordin 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru condiţionarea înregistrării în scopuri de TVA

(2) Persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, şi care sunt supuse înmatriculării la registrul comerţului trebuie să depună la organele fiscale competente declaraţia de menţiuni, însoţită de anexa la declaraţie, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

In mare se depun:

- 010 + anexa 2 care se completeaza cu ajutor pdf inteligent):
- CD-ul cu anexa nr. 2 la ordin
- copie CUI
- copii documente identitate administratori si asociati
- copie act detinere spatiu
- rezolutie ONRC inmatriculare firma solicitanta
- declaratii administratori si asociati cf ordin, in functie de situatia d-voastra.

Se va efectua si un control faptic:

b) după efectuarea controlului documentar privind criteriile prevăzute la art. 3 lit. a) şi b) şi numai în cazul persoanelor impozabile ale căror solicitări de înregistrare în scopuri de TVA nu au fost respinse ca urmare a acestui control, organul fiscal competent verifică existenţa faptică a spaţiului aferent sediului social şi, după caz, a sediilor secundare declarate. În acest scop, organul fiscal competent efectuează o cercetare la faţa locului, în condiţiile art. 57 din Codul de procedură fiscală;
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva bob02008 bob02008 Ca sa inscriu o firma nou infiintata , platitoare de tva am inteles ca trebuie ca cei de la ONRC sa imi elibereze un alt certificat constatator din care sa ... (vezi toată discuția)
O.m.f.p. nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de tva  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 824 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795/2011 ... (vezi toată discuția)
Tva raluca constantinescu raluca constantinescu Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: O societate infiintata in anul 2011( declarata ca fiind neplatitoare de TVA la infiintare)nu are ... (vezi toată discuția)