avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... retrogradare si diminuare salariu in timpul platii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

retrogradare si diminuare salariu in timpul platii stimulentului de insertie

Buna ziua,

In data de 18 august m-am intors din CIC si am depus actele pentru primirea stimulentului. Intre timp, la birou se caute metode de a ma face sa plec, pentru ca sunt constienti ca este ilegal sa ma concedieze. In acest moment eu sunt sef birou, dar mi s-a spus ca se va face o noua organigrama si ca e posibil ca serviciul sa fie externalizat. mai mult, mi s-a sugerat ca pot ajunge referent. Acest lucru vine dupa zeci de sicane și probleme pe care le-am tot avut pe perioada sarcinii, toate culminand cu o amenda din partea Itm pentru angajator.

Eu am citit legea si am inteles ca nu ma pot concedia, dar ma pot retrograda, asta atragand dupa sine si diminuarea considerabila a salariului? Acest lucru nu este clar si as vrea sa am niste argumente legale.

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:14, 10 Octombrie 2014
1. - Pentru a va modifica locul de munca si salariul prevazute in contractul individual de munca (CIM) trebuie sa incheie un act aditional la CIM, act pe care trebuie sa-l semnati si dvs.
- Daca nu sunteti de acord si nu semnati atunci actul aditional la CIM nu poate fi aplicat.

2. - Daca are loc o reorganizare administrativa (se modifica organigrama) atunci este posibil sa se desfiinteze postul ocupat de dvs. si atunci puteti fi concediata prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii).
- Retrogradarea in functie este o sanctiune care se poate aplica numai respectand procedura prevazuta de Codul muncii in caz de sanctionare.
- Vi se poate oferi si un alt post dar nu sunteti obligat sa-l acceptati.
- Puteti solicita sprijinul ITM, printr-o sesizare.

3. Din Codul muncii:

Art. 41
(1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.

(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.

(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Sfarsit indemnizatie cresterea copilului pe 2 ani adrianabereczki adrianabereczki Buna ziua!In februarie 2014 imi expira perioada de cresterea a copilului pe 2 ani .Astfel care sunt obligatiile angajatorului?Specific ca am avut inainte de a ... (vezi toată discuția)
Modificare functie in multinationala liliana-gina liliana-gina Am fost anuntati ca se va modifica organigrama. Eu cand am fost angajata am fost angajata pe functie de conducere. Sunt si la ora actuala pe ... (vezi toată discuția)