avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit la banca

Anul trecut am contractat doua credite bancare pentru o perioada de 5 ani, unul pentru mine pentru a-mi face o operatie si unul pentru fiica mea ca sa o ajut urmind ca la cel de-al doilea sa plateasca ea ratele, dar intre timp situatia ei finanaciara s-a schimbat drastic si nu mai poate plati rata si atunci a picat si aceasta tot pe umerii mei. Mentionez ca mai aveam si un alt credit la un CAR contractat acum 2 ani si nu mai pot face fata sub nici o forma deoarece nu i-mi mai ramin deloc bani sa traiesc si as dori sa-mi spuneti daca exista vreo mrtoda de a-mi micsora ratele pt nu doresc sa ramin restanta, pina acum am platit la zi dar acum chiar nu mai pot pt. ma ajung celelalte facturi din urma si vine si iarna cu facturi mai mari.
Cel mai recent răspuns: mariana47carmen , utilizator 22:42, 9 Octombrie 2014
Solicitati o perioada de gratie la credite, si incercati o reesalonare pe o perioada mai lunga. Poate in cateva luni fiica dvs. isi va reveni si isi va onora obligatiile.
Bună ziua. Nu știu la ce bancă aveți creditele, însă am rezolvat prin mediere o astfel de situație.Astfel, banca respectivă a acceptat reducerea ratei de la 300 Euro luna, la 200, timp de 12 luni de la momentul înțelegerii. Poate reușiți și direct, fără mijlocirea unui terț, pentru că se poate admite o astfel de solicitare.
Indiscutabil, numai o discutie si o cerere de reesalonare a ratelor, negociate direct cu bancile unde aveti credite, v-ar putea ajuta sa depasiti perioada dificila pe care o traversati.


Am fost si la banci sa discut despre o reesalonare a ratelor dar am primit raspuns negativ motivind ca ei nu fac asa ceva.

Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa rezolv din pensia pe caz de boala a mea si asotiei care i se cere o plata lunara de 300ron ea fiind garant la un inprumut din banca marcel61 marcel61 am inprumutat din bancpost acum 10 ani suma de 14500ron .am platit 250 ron lunar timp de 4 ani dupa care am suferit o operatie pe cord deschis 3 bypasuri mai ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - recalculare rate, posibil? dalama dalama In urma cu 2 ani am solicitat un credit de nevoi personale....acum salariile s-au micsorat, dar rata a ramas aceeasi ...intrebare: pot solicita bancii o ... (vezi toată discuția)