Buna seara,
Am depus dosarul de pensionare la Casa de Pensii Sector 1, in data de 2.07.2014.
Conform legii, decizia ar fi trebuit sa vina in termen de 45 de zile, dar inca nu a venit.
Cu 3 saptamani in urma, am fost si am intrebat, si mi s-a comunicat ca 'este la verificari"....Intrebarea mea este: poate fi data casa de pensii in judecata (eventual prin constituirea unui grup de persoane cu aceeasi problema) pentru nerespectarea termenelor legale, si ce sanse de reusita ar fi? Pana la urma, ar trebui sa invete si institutiile statului sa respecte legea, nu doar noi!
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Din pacate, cred ca ai dreptate, asa functioneaza sistemul juridic la noi. Dar daca s-ar constitui o parte ( sau cum se spune..), din sute, mii de oameni afectati de aceasta problema, acum, sau in trecutul nu prea indepartat, care pana au primit prima pensie, luni in sir, nu au stiut cum sa faca rost de banii pentru a trai, pentru facturi, pentru rate?
Chiar nu intereseaza pe nimeni subiectul?
Nu a fost si nu mai este nimeni in situatia de a astepta cu lunile, o decizie de la Casa de Pensii, in loc de 45 de zile, cat "spune" legea?.
Chiar asa, ni se impun obligatii, dar cand nu ni se respecta drepturile, si cand institutiile statului nu respecta termenele legale, nu facem nimic? De ce - nu putem, nu stim, nu vrem?
Mai stiti versurile 'Unde-i unul, nu-i putere..../Unde-s doi, puterea creste.....' ?
Contin un foarte mare adevar.
1. CNPP spune mereu ca nu au personal suficient pentru a respecta termenele legale.
2. Solutia, conform celor spuse de dvs., ar fi sa-i adunati pe toti cei aflati in aceasta situatie si sa faceti un miting de protest in fata Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).