avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statutul sau legea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statutul sau legea

Buna ziua,
In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu raman 2 proprietari, este mai presus de lege care spune ca se face cand nr membrilor scade sub 50+1%
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:30, 13 Octombrie 2014
Legea este 230/2007, statutul asociatiei nu poate fi contrar legii.
Asociatia de proprietari nu poate dispune prevederi in statut-contrare dispozitiilor legale in vigoare
@rocado

In ce conditii numarul proprietarilor ar putea scadea sub 50%? Unde scrie asta in lege?
Asociatia in 2003 a fost infiintata cu 121 de membri din 130 de proprietari. La momentul actual mai exista 64 de membri din cei fondatori, restul au decedat sau vandut. Niciun alt acord de asociere actualizat nu a mai fost depus la judecatorie, si nici alte cereri de adeziune nu au mai fost inregistrate de catre presedintii asociatiei in aceasta perioada 2003-2014. In statut scrie ca fara 2/3 nu se pot face modificari la statut, deci noi nu mai avem 2/3 din cei fondatori, iar in lege scrie ca fara 50+1% nu se pot face modificari la statut.
Dar cine va opreste sa faceti adunare generala, sa schimbati statutul conform Legii 230/2007, iar noii proprietari sa devina membrii?
Aveti in dreapta la "Documente utile" un model de statut, il puteti modifica si intrati in legalitate.

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)