avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Am o mostenire si trebuie sa fac succesiunea ,as vrea sa stiu ce trebuie sa declar la masa succesorala (suntem mai multi mostenitori) .Bijuteriile se declara? Multumesc
Cel mai recent răspuns: davidracolta , utilizator 13:01, 10 Octombrie 2014
Se vor declara toate bunurile imobile - cladiri, terenuri - precum si toate bunurile mobile cum ar fi bijuteriiile, aflate in patrimoniul defunctului. Esential pentru toate bunurile este existenta unui titlu de proprietate.
Multumesc pt raspuns , dar am o nelamurire pentru bijuterii nu exista acte sau titlu de proprietate .Mostenitori fiind sotia (eu) si fratii defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral simo flores simo flores Buna seara! Bunurile imobile (in speta de fata terenuri)primite de unii fii ai lui de cujus drept zestre inainte de colectivizare pot fi readuse in ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Andreea Tricu Andreea Tricu Buna ziua!! Ce acte sunt necesare pentru a desface o taxa de succesiune? Pe act de propietate sunt toti fratii trecuti avand dreptul si ei...daca sunt trecute ... (vezi toată discuția)