avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Folosire auto in interes firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Folosire auto in interes firma

Buna ziua
La firma la care sunt angajata, patronul mi-a spus ca sa folosesc propria masina in interes de serviciu si imi deconteaza combustibilul. Am nevoie de un document - contract, ceva, in care sa se specifice acest lucru dar sa existe o clauza ca nu pot folosi decat eu masina. Se poate? Ideea este ca nu vreau sa o ia si altcineva si sa o loveasca sau ceva.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:09, 10 Octombrie 2014
Fara contract in sensul celor spuse de dumneavoastra, patronul nu va poate impune folosirea autovehiculului precum nici altcineva din firma nu va poate impune sa-i cedati autovehicului. Dar si cu contract, puteti evita cu atat mai mult aceste situatii.

Chestia cu decontul ar fi obligatore pentru patron, in sensul justificarii sumelor avansate catre dumneavoastra, cu privire la plata carburantului si contravaloarea consumabilelor ori diverse reparatii etc.

Cel mai bine ar fi sa faceti un contract in care sa prevedeti toate aceste situatii de cate amintiti dumneavoastra. Astfel si patronul poate justifica sumele avansate pentru deplasari si reparatii iar dumneavoastra nu aveti dureri de cap.

Contractul este legea partilor, asa ca puteti stipula tot ceea ce considerati de cuviinta in cuprinsul acestuia, cu respectarea legii desigur.

O masina folosita in interes de serviciu nu consuma numai combustibil.

Veti constata ca masina se uzeaza mai mult decat daca o folositi doar in interes personal.

Daca va dati acordul ptr folosirea masinii personale in interes de serviciu luati in considerare reviziile tehnice, rovinieta, interventiile in service, uzura anvelopelor, impozitul, etc.

Incheiati un contract de comodat in care sa prevedeti toate aceste cheltuieli suplimentare.

Altfel veti ajunge in postura sa constatati ca trebuie sa schimbati masina mai repede decat v-ati gindit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să deduc 50% din cheltuielile cu mașina personală, fără a face foi de parcurs, dacă o trec pe pfa prin contract de comodat? Loed Loed Buna. Pot sa deduc 50% din cheltuielile cu masina personala daca o trec pe PFA prin contract de comodat, dar fara foi de parcurs? Multumesc. (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)