Buna seara
Am urmatoarea situatie: firma X a desfasurat relatii comerciale cu firma Y,livrandu-si reciproc marfa/materiale. Firma X intra in faliment, firma Y se inscrie la masa credala, urmareste desfasurarea "actiunii " pe intermet,pe site-ul justitiei, observa ca firma nu este trecuta la creditori dar crede ca acestia sunt prea multi si ea nu apare trecuta acolo din lipsa de spatiu... Dupa aproape 2 ani se trezeste cu somatie de plata,face intampinare,instanta cere sa se faca punctaj,si in urma discutiilor afla de la lichidator ca de fapt ea nu s-a inscris la masa credala...in fine,dupa verificari,la dosarul de faliment al firmei X se afla cererea de inscriere a creantei a firmei Y,instanta chiar a dat o amanare pt ca se mai inscrisese inca o firma plus finantele in acelasi timp, dupa aceea nu se mai face nici o referire pana in prezent la firma Y... in dosarul somatieti de plata,instanta a admis cererea firmei X si a refuzat compensarea... ce sa fac?
avand in vedere ca administratorul judiciar/lichidatorul nu si-a indeplinit atributiile legale si v-a fost creat un prejudiciu,puteti antrena raspunderea acestuia si obligarea la acoperirea prejudiciului produs. Acesta are o asigurare de raspundere profesionala si verificati la dosar polita de asigurare a acestuia.
Oricum, mi-e greu sa cred ca sindicul va incuviinta inscrierea dvs. in tabelul definitiv consolidat ca sa spele pacatele lichidatorului???
Dar cel mai bine consultati un avocat specializat in comercial si insolventa.