avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune, probabil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune, probabil

buna ziua si multumesc celor care vor raspunde.in anul 2011 tatal meu a decedat in urma unei afectiuni cardiace ,fratele meu care locuia impreuna cu el a gasit cardul pe care tatal meu il folosea pentru scoaterea pensiei a stiut bineinteles si pinul iar dupa inmormantare a scos timp de 2 ani pana a expirat cardul suma de 43000 lei,acum casa de pensii sa sesizat si a facut plangere la politie,intrebare:la ce fapta se incadreaza?care este minimul pedepsei (neavand cazier si nici o alta fapta)si care ar fi maximul?il ajuta daca recunosate(noul cod penal parca prevede asa ceva),multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihai06 , utilizator 10:58, 14 Octombrie 2014
Da, ar putea fi vorba despre înșelăciune, varianta agravantă , pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.Cu privire la recunoașterea vinovăției poate fi încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, cu procurorul, fie, dacă nu s-a încheiat acest acord, să meargă pe procedura recunoașterii vinovăției , la primul termen de judecată, situație în care limitele de pedeaspsă se reduc cu o treime.
ART. 250*) c.p.
Efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos
(1) Efectuarea unei operaţiuni de retragere de numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a unui instrument de plată electronică sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), prin utilizarea neautorizată a oricăror date de identificare sau prin utilizarea de date de identificare fictive.
(3) Transmiterea neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare, în vederea efectuării uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
#CIN
*) Conform art. 252, tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 250 se pedepseşte.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 27 alin. (1) din Legea nr. 365/2002, republicată
- alin. (2): art. 27 alin. (2) din Legea nr. 365/2002, republicată
- alin. (3): art. 27 alin. (3) din Legea nr. 365/2002, republicată
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OK, dar aici titularul cardului era decedat, deci nu i se mai putea lua acordul.Practic, cred că nici cardul nu ar mai fi trebuit să fie valabil, dacă s-ar fi anunțat decesul titularului. Iar dacă era un card de pensii, din moment ce omul a decedat, casa de pensii a continuat să vireze pensia în cont? Sunt câteva lucruri dubioase aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideea este ca era mostenitor si avea dreptul la sumele respective, dar dupa dezbaterea succesiunii, faptul ca a utilizat fara consimtamant respectivul card se considera infractiune, lipsa acordului raportat la faptul ca titularul este mort nu este o scuza, cardul trebuia predat la banca dupa ce titularul a decedat si nu mai trebuia folosit.
Sa anuntat decesul normal ca sa anuntat,nu poti ingropa pe cineva fara certificat de deces!

Alte discuții în legătură

Furt intre concubini !!! paul_codrin paul_codrin Buna ziua,va rog sa imi dati un sfat in sensul ca in urma unei certuri si discutii cu concubina mea am fost reclamat de aceasta pt furt.intr o ordine de idei ... (vezi toată discuția)
Se vor obosi sa ma caute? ccfraud ccfraud Am cumparat de la un hacker dupa mIRC doua carduri bancare furate. Doar datele, nu si cardurile fizice. Mi-am incarcat contul la Cosmote, mi-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Condamnare loacker loacker Buna, in urma unui proces care a inceput acum 5 ani am fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani cu executare in baza art. 42 alin. 1,2,3, din Legea nr. 161/2003, ... (vezi toată discuția)