avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt intre concubini !!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt intre concubini !!!

Buna ziua,va rog sa imi dati un sfat in sensul ca in urma unei certuri si discutii cu concubina mea am fost reclamat de aceasta pt furt.intr o ordine de idei am locuit impreuna in casa mea cu ea.ea avand un card la ing bank il foloseam amandoi.in luna lui august spre sfrsitul lunii am efectuat o retragere de pe cardul ei bineinteles eu avand si pinul doar locuiam in aceiasi casa si impartind totul.in luna lui august anul curent doar eu am folosit cardul ei in sensul ca am efectuat doua depuneri la bancomat si o retragere.ea ma acuza pt retragere si furt.am cerut salvarea imaginilor la banca, precum in luna august inainte de retragere eu am facut depunerile la bancomat si retragerea.din motive de razbunare mi a facut plangere pt furt si am fost instiintat ca a inceput urmarirea penala pe numele meu...astept o parere un sfat daca ar fi cazul sa imi i au un avocat..va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:54, 8 Septembrie 2015
Daca aveti bani suficienti, luati-va avocat. Altfel ar fi o situatie de cuvantul ei contra cuvantului dvs., nu e musai sa reiasa drept furt. Tot ce ar trebui este sa puteti dovedi ca aveati o relatie de concubinaj cu ea (fotografii, marturii ale prietenilor si vecinilor) si sa spuneti politistilor ce ne-ati spus mai sus, calm si fara a va incurca in amanunte.
Am fost 3 ani impreuna si avem un copil dar ne am separat..ce am facut eu am retras de pe cardul ei o suma de bani in luna lui august dar inainte de retragere am facut si doua depuneri pe respectivul card tot in luna lui august ea neutiliand cardul.din razbunare ma acuza de furt si politia a inceput o urmarire penala..in conditiile acestea as dori sa ma ajutati in sensul daca situatia e asa grava incat trebuie sa imi i au avocat.va multumesc !!
Eu nu stiu cat de grava e situatia, dar daca aveti destui bani si va permiteti un avocat nu ar fi rau sa aveti unul.

Daca luati bani de pe cardul unui necunoscut era furt/frauda bancara, dar asa va trebui sa-i convingeti pe politisti ca este un diferend in drept civil si plangerea penala a fost depusa in mod frivol. Diferendele in drept civil nu sunt de competenta Politiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2015
tgeorgescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
paul_codrin a scris:

ea avand un card la ing bank il foloseam amandoi.

Niciodată un card nu se folosește de două persoane, nici măcar între soți sau rude de orice grad.
Citiți ce scrie pe înscrisul primit odată cu primirea codului PIN.
Folosirea la bancomat a unui card bancar autentic, fără acordul titularului său, în scopul efectuării unor retrageri de numerar, constituie infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, prevăzută de art. 27 alin. (1) din Legea nr. 365/2002, în concurs ideal cu infracţiunea de acces, fără drept, la un sistem informatic comisă în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, prevăzută de art. 42 alin. (1), (2) şi (3) din Legea nr. 161/2003.

DECIZIE ICCJ nr. 15 din 14 octombrie 2013

ART. 250*) c.p.
Efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos
(1) Efectuarea unei operaţiuni de retragere de numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a unui instrument de plată electronică sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), prin utilizarea neautorizată a oricăror date de identificare sau prin utilizarea de date de identificare fictive.
(3) Transmiterea neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare, în vederea efectuării uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
#CIN
*) Conform art. 252, tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 250 se pedepseşte.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 27 alin. (1) din Legea nr. 365/2002, republicată
- alin. (2): art. 27 alin. (2) din Legea nr. 365/2002, republicată
- alin. (3): art. 27 alin. (3) din Legea nr. 365/2002, republicată

ART. 360*)c.p.
Accesul ilegal la un sistem informatic
(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restricţionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
#CIN
*) Conform art. 366, tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 360 se pedepseşte.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 42 alin. (1) din titlul III al cărţii I din Legea nr. 161/2003
- alin. (2): art. 42 alin. (2) din titlul III al cărţii I din Legea nr. 161/2003
- alin. (3): art. 42 alin. (3) din titlul III al cărţii I din Legea nr. 161/2003

Alte discuții în legătură

Inselaciune, probabil mihai06 mihai06 buna ziua si multumesc celor care vor raspunde.in anul 2011 tatal meu a decedat in urma unei afectiuni cardiace ,fratele meu care locuia impreuna cu el a gasit ... (vezi toată discuția)
Condamnare loacker loacker Buna, in urma unui proces care a inceput acum 5 ani am fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani cu executare in baza art. 42 alin. 1,2,3, din Legea nr. 161/2003, ... (vezi toată discuția)
Furt de pe card Mihai2024 Mihai2024 Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( furt de bani de pe cardul altei persoane fara consimțământul acesteia in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)