avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare CIC

Sunt in CIC pana in august 2015. Firma unde am lucrat se va inchide in decembrie 2014 si mi s-a propus reluarea CM pana in decembrie, urmand ca la finalul lunii sa facem incetarea CM si reluarea CIC pana in august 2015. Intrebarea mea este: pot reintra in CIC daca se face incetarea contractului cu acordul partilor sau trebuie sa fie cu trimitere in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:51, 11 Octombrie 2014
1. Puteti proceda si asa, sa reluati activitatea, pana in decembrie si apoi, dupa incetarea contractului individual de munca (CIM), sa reintrati in CCC.

2. La incetarea CIM, care se va face prin concediere conform art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) sau conform art. 56(1), lit.a) (dizolvarea angajatorului), veti putea sa va inregistrati la Agentia de Somaj.

3. - Fiind inregistrat la Agentia de Somaj veti putea reintra imediat in CCC.
- Se va suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea CCC.

4. - De asemenea puteti sa reintrati in CCC imediat dupa incetarea CIM.
- Si in aceasta situatie va puteti inregistra la Agentia de Somaj pentru ca dupa terminarea CCC sa putet beneficia de indemnizatie de somaj pana va gasiti un loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate cu contract pe perioada determinata popraluca popraluca buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: am contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31 august 2014. anul aceste in mai trebuie sa nasc si as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil larisal larisal Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in luna a II -a si urmeaza sa nasc in luna iunie. La firma la care lucrez sunt incadrata cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)