avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate cu contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate cu contract pe perioada determinata

buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea: am contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31 august 2014. anul aceste in mai trebuie sa nasc si as dori sa stiu daca ma duc la munca pana la sfarsitul contractului primesc si cei 5mil supliment as mai putea dupa ( adica dupa ce mi se termina contractul)sa intru in CCC pana face copilul 2 ani(mai 2015) sa mai pot beneficia de indemizatia de 85% , sau dupa 31 august 2014 intru in somaj?. Sau sa intru direct din iunie inCCC as putea sa beneficiez de cei 85% TIMP DE 2 ani sau doar pana mi se termina contractul.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:23, 25 Februarie 2013
1. - Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acea data.
- Din momentul in care intrati in concediu de maternitate si apoi in CCC si pana expira CIM acesta va fi suspendat.

2. Veti intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi in concediu cerstere copil (CCC) pana la 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta alegeti).

3. Veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana implineste copilul 2 ani, daca:
- ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an;
- ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 2 ani.

4. Dupa ce va inceteaza CIM (31.08.2014) angajatorul emite o decizie de incetare a CIM si cu aceasta va prezentati la Agentia de Somaj pentru a va inregistra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la servici inainte de terminarea concediului de crestere copil. alina_29 alina_29 Buna ziua! Sora mea va roaga sa o ajutati cu un caz mai putin fericit! Lucreaza in cadrul unei firme de mai multi ani. A nascut un baiat in 2010 pentru care a ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate cu contract pe perioada determinata popraluca popraluca buna ziua! va deranjez cu o intrebare am contract pe perioada determinata pana in 31 august 2014, o sa nasc in mai 2013 si pana in august 2014 as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc laurentiuu laurentiuu La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)