buna ziua!
va deranjez cu o intrebare
am contract pe perioada determinata pana in 31 august 2014, o sa nasc in mai 2013 si pana in august 2014 as vrea sa ma duc la servici pentru a putea beneficia de cei 500 ron in plus fata de salariu. Intrebarea mea este: dupa ce mi se termina CIM pot sa intru in CCC si sa beneficiez de indemnizatia de 85% pana face copilul 2 ani? sau daca intru de la 1 septembrie 2013 indemnizatia de 85% mi se plateste pana la 31 august 2014 sau pana implineste copilul 2 ani adica pana in mai 2015?
va multumesc anticipat!
va intreb pentru ca nimeni nu imi poate spune ceva exact, am intrebat si am primit raspunsuri total diferite
Dintr-un caz similar va sugerez urmatoarea rezolvare.Daca locul de munca este sigur si aveti garantia ca veti fi reprimita la actualul loc de munca, puteti solicita CCM pana la varsta de 1 an. Inainte de implinirea varstei de un an, puteti solicita incetarea CCM si veti primi o indemnizatie de reinsertie de 500 lei lunar, concomitent cu salariul, pana la implinirea varstei de 2 ani.Ar fi bine daca, dupa 31 august 2014, ati putea prelungi CIM pana la data implinirii varstei de 2 ani. Daca nu sunteti sigura ca nu vi se va restructura sau desfiinta postul la revenirea pe care v-am sugerat-o, ar fi mai bine sa intrati in CCM pana la implinirea varstei de 2 ani. In situatia in care optati pentru CCM de 1 an puteti relua activitatea si in luna urmatoare celei in care ati intrat in CCM. Daca optati pentru varianta de 2 ani veti primi indemnizatia respectiva pana la implinirea varstei de 2 ani, indiferent daca mai sunteti sau nu salariata la acea data.