avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate cu contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate cu contract pe perioada determinata

buna ziua!
va deranjez cu o intrebare
am contract pe perioada determinata pana in 31 august 2014, o sa nasc in mai 2013 si pana in august 2014 as vrea sa ma duc la servici pentru a putea beneficia de cei 500 ron in plus fata de salariu. Intrebarea mea este: dupa ce mi se termina CIM pot sa intru in CCC si sa beneficiez de indemnizatia de 85% pana face copilul 2 ani? sau daca intru de la 1 septembrie 2013 indemnizatia de 85% mi se plateste pana la 31 august 2014 sau pana implineste copilul 2 ani adica pana in mai 2015?
va multumesc anticipat!
va intreb pentru ca nimeni nu imi poate spune ceva exact, am intrebat si am primit raspunsuri total diferite
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:46, 22 Februarie 2013
Dintr-un caz similar va sugerez urmatoarea rezolvare.Daca locul de munca este sigur si aveti garantia ca veti fi reprimita la actualul loc de munca, puteti solicita CCM pana la varsta de 1 an. Inainte de implinirea varstei de un an, puteti solicita incetarea CCM si veti primi o indemnizatie de reinsertie de 500 lei lunar, concomitent cu salariul, pana la implinirea varstei de 2 ani.Ar fi bine daca, dupa 31 august 2014, ati putea prelungi CIM pana la data implinirii varstei de 2 ani. Daca nu sunteti sigura ca nu vi se va restructura sau desfiinta postul la revenirea pe care v-am sugerat-o, ar fi mai bine sa intrati in CCM pana la implinirea varstei de 2 ani. In situatia in care optati pentru CCM de 1 an puteti relua activitatea si in luna urmatoare celei in care ati intrat in CCM. Daca optati pentru varianta de 2 ani veti primi indemnizatia respectiva pana la implinirea varstei de 2 ani, indiferent daca mai sunteti sau nu salariata la acea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate cu contract pe perioada determinata popraluca popraluca buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: am contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31 august 2014. anul aceste in mai trebuie sa nasc si as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ContSters281689 ContSters281689 Buna ziua,am s eu o problema.sunt in an terminal la facultate,dar sunt insarcinata,facultatea nu mi a permis sa muncesc intr un loc stabil cu carte de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii Iulianasal Iulianasal Sunt angajata pe perioada determinata in anul scolar 2012/2013. O sa nasc in ianuarie 2013. Daca contractul imi expira in 31 august 2013 si eu sunt in perioada ... (vezi toată discuția)