avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la servici inainte de terminarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la servici inainte de terminarea concediului de crestere copil.

Buna ziua! Sora mea va roaga sa o ajutati cu un caz mai putin fericit! Lucreaza in cadrul unei firme de mai multi ani. A nascut un baiat in 2010 pentru care a stat in concediul de crestere a copilului timp de doi ani, apoi a intrat in maternitate cu cresterea fetitei....adica a trecut din maternitate in alta maternitate. Cu toate ca semnase la primarie ca opteaza pentru un concediu de crestere a copilului pentru 2 ani, seful a chemat-o la scurt timp dupa ce fetita implinise un an. Acum dupa 4 luni de servici , acelasi sef o ameninta ca o va da afara ..imediat ce se implinesc 6 luni...ca nu mai are nevoie de serviciile ei. Are acest drept? Nu este obligat prin lege sa o tina macar pina in august cand implineste fetita 2 ani? Va multumim!
Cel mai recent răspuns: alina_29 , utilizator 16:52, 30 Decembrie 2014
1. Daca a optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani a copilului atunci plata indemnizatiei pemtru CCC inceteaza in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.

2. - Cand a reluat activitatea i s-a suspendat plata indemnizatiei pentru CCC.
- Poate oricand sa solicite supendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a reintra in CCC si apoi poate solicita repunerea in plata a indemnizatiei pentru CCC pana ce acesta implineste 2 ani.

3. Deoarece a optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si a reluat activitatea dupa e a implinit copilul 1 an trebuia sa solicite (la Primarie) stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani).

4. Asadar ii recomand sa solicite acum reintrarea in CCC pana ce acesta implineste 2 ani.
Va multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)
Ccc Siminaghise Siminaghise Buna seara am reluat serviciul la un an la fetitei,dar am semnat pt 2 mama mea sa imbolnavit si nu mai poate sa stea cu fetita ,pot sa reieau concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 1 luna pentru tatal copilului andreiptb andreiptb Buna , suntem in situatia in care copilul implineste varsta de 2 ani si din ce am inteles sotia mea are dreptul doar la 23 luni de maternitate si 1 luna ... (vezi toată discuția)