avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil 1 luna pentru tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil 1 luna pentru tatal copilului

Buna , suntem in situatia in care copilul implineste varsta de 2 ani si din ce am inteles sotia mea are dreptul doar la 23 luni de maternitate si 1 luna trebuie sa-mi iau eu, insa eu nu as vre sa intru in aceea luna de paternitate trebuie sa fac ceva in schimb sau nu si daca cumva imi puteti zice cand ar trebui sa-si faca sotia mea revenirea la munca cand implineste copilu 2 ani sau acum la 1 an si 11 luni. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 4 Octombrie 2014
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.

2. - Daca mama a optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani atunci i se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC in ziua urmatoare aceleia in care copilul va implini 1 an si 11 luni (ultim luna de CCC fiind rezervata tatalui).
- Cu aceeasi data mama reia activitatea sau solicita concediu fara plata.

3. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci CCC al mamei inceteza in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil ivanc ivanc Buna Ziua Sunt in concediu crestere copil 2 ani, In octombrie implineste copilu 2 ani cand trebuie sa incep servicul,tatal nu sta acasa acea luna? (vezi toată discuția)
Ultima luna de crestere copil smeagull smeagull Buna ziua, Copilu este nascul la 20.03.2015. Mama a optat pentru concediu de un an. Tatal, desi are stagiu de cotizare, nu isi va lua luna acea alocata ... (vezi toată discuția)
Legea pentru concediul de crestere a copilului simi7705 simi7705 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema legata de concediul de crestere a copilului. Am o fetita nascuta pe 22.05.2013. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)