Buna , suntem in situatia in care copilul implineste varsta de 2 ani si din ce am inteles sotia mea are dreptul doar la 23 luni de maternitate si 1 luna trebuie sa-mi iau eu, insa eu nu as vre sa intru in aceea luna de paternitate trebuie sa fac ceva in schimb sau nu si daca cumva imi puteti zice cand ar trebui sa-si faca sotia mea revenirea la munca cand implineste copilu 2 ani sau acum la 1 an si 11 luni. Multumesc
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.
2. - Daca mama a optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani atunci i se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC in ziua urmatoare aceleia in care copilul va implini 1 an si 11 luni (ultim luna de CCC fiind rezervata tatalui).
- Cu aceeasi data mama reia activitatea sau solicita concediu fara plata.
3. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci CCC al mamei inceteza in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.
Crestere copil
ivanc
Buna Ziua
Sunt in concediu crestere copil 2 ani,
In octombrie implineste copilu 2 ani cand trebuie sa incep servicul,tatal nu sta acasa acea luna? (vezi toată discuția)