avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul salariu, pensie, venituri PFA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul salariu, pensie, venituri PFA

sunt pensionar limita de varsta: 2.121 lei/luna
am un PFA
o institutie de stat imi ofera un post ca angajat cu contract de munca (cumul pensie cu salariu)
situatia: salariu+pensie+venituri PFA este legala?
Multumesc pentru timpul acordat,
:(
Cel mai recent răspuns: popescul , utilizator 09:07, 27 Noiembrie 2014
Este legal ,atita timp cit platiti impozitele pe PFA la buget si dupa CIM ca angajat va fi la recalculata pensia cind veti inceta sa mai lucrati,institutia stie cum sa va angajeze(nu la functia de baza).
Sanatate si spor la munca:D
Puteti cumula pensia cu salariul si cu veniturile din PFA. Nu exista nicio interdictie legala in acest sens.
Multumesc pentru raspuns, si mie mi se pare cam mult, dar nu banii sunt motivatia.
Probabil orgoliul profesional ...
Chiar ma simt bine cu toata solicitarea.
LG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii de munca popescul popescul Sunt pensionar; am un PFA activ; sunt angajat full time la o institutie (cumul salariu cu pensie). Este legal?? multumesc, LG (vezi toată discuția)
Pensie si salar acard acard Intrebare:Un fost angajat in cadrul ISU,actualmente pensionar,poate sa participe la un concurs pentru un post vacant in cadrul unei primarii?Si in caz de ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salariul - prevederea legalã Justitiarul711 Justitiarul711 Pensionarii care au pensia neta de 2000 lei nu pot beneficia de cumul cu salariul in cazul in care s-ar angaja ? Exista un art. de lege in acest sens? (vezi toată discuția)