avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nepredare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nepredare carte de munca

in ianuarie 2009 m-am angajat si in luna februarie mi-a fost eliberata cartea de munca de la fostul loc de munca; pentru ca nu mi s-a parut un post de viitor unde imi doream sa raman am avut retineri in a o preda spre inregistrare la ITM; care sunt repercursiunile care pot aparea? cum procedez pentru a-mi inregistra perioada pe baza acestui CIM? multumesc
Cel mai recent răspuns: H.R. SUPORT , Consultant resurse umane 23:00, 26 Mai 2009
Buna sera,
carnetul de munca este un bun personal, al titularului , astfel incat nimeni nu poate sa va retina sau ridica , carnetul de munca de la itm = in caz ca aceasta era teama pentru care nu ati depus carnetul pana acum .
daca va mai angajati la o societate e bine sa depuneti carnetul la timp .
pentru perioada in care ati avut contract de munca se va elibera o adeverinta de vechime , ce va fi inscrisa in carnet de noul angajator , sau cei de de la itm . adeverinta de vechime o puteti solicita de la itm , facand o cerere scrisa in acest sens . daca aveti nevoie de model , rog sa imi comunicati .
ca sfat , va spun ca este bine ca pe viitor dupa momentul predarii catre angajator a carnetului de munca sa cereti o copie la adresa de depunere a carnetului in evidenta itm.
nu sunt repercursiuni asupra D/voastra , pentru nepredarea la timp a carnetului dar pot fi asupra angajatorului .
e bine ca fiecare lucru sa stea acolo unde ii este locul .
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
Cand v-ati angajat nu v-au solicitat carnetul de munca? Ce ati facut, ati declarat ca este la fostul angajator , urmand sa-l aduceti la unitate atunci cand acesta va fi eliberat?
Nu vi se intampla nimic....mergeti acum si predati carnetul de munca la angajator, urmand ca acesta sa se ocupe de inscrierea in carnetul de munca a contractului incheiat , precum si a modificarilor intervenite intre timp.
Am semnat pe propria raspundere ca le-o duc cand mi-o vor elibera cei de la fosta firma; am retineri imi a duce acum carta de munca, pentru ca relatiile nu mai sunt de incredere. As prefera sa ma ocup singura, daca nu se poate ocupa viitoare firma de inregistrarea CIM ului in CM
1. Orice angajator (unde aveti CIM) poate face inregistrarile in carnetul de munca pe baza documentelor, in original, pe care le prezentati, daca este autorizat de ITM.
2. Daca nu sunteti angajata, mergeti cu documentele la ITM si vi le inregistreaza acolo.
Voi alege varianta 2 pentru ca nu suntem in relatii bune; ma puteti indruma va rog unde/cand anume sa merg?

Alte discuții în legătură

Solutie pentru pierderea cm siamina siamina Buna seara In urma solicitarii unei copii dupa CM pentru un imprumut am descoperit la inceputul acestei luni (si eu, si firma la care lucrez) ca a disparut ... (vezi toată discuția)
Carte de munca arsa de fostul patron,patron disparut!! mihavasile mihavasile Buna ziua, Am si eu o problema ca multa lume din tara aceasta.Ma numesc Mihaela si am 36ani. Am lucrat la o firma de leasing in Bucuresti.Patronul ne a ... (vezi toată discuția)
Vechimea din cartea de munca amaliacrystyna86 amaliacrystyna86 Buna ziua,am si eu o intrebare:in cartea de munca am decat 2 ani vechime trecuti(perioada in care am lucrat la firma care mi-a facut C.M.).Intre timp eu am mai ... (vezi toată discuția)