avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Inregsitrare contabila
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Inregsitrare contabila

Manualele scolare au regim de materiale speciale utilizate in procesul predare-invatare.
Axcestea se achizitioneaza de MEN si se distribuie de catre ISJ.
Inspectoratele le distribuie pe baza unei "Specificatii" care, sta la baza inregistrarii in contabilitate. Este corect asa? Unitatea de invatamant le primeste cu titlu gratuit
si intrebarea este cum le inregistreaza, in ce conturi? Metodologia aprobata prin OMEN 5559/2013, intrata in vigoare de la 01.03.2014 nu contine o monografie contabila privitoare la inregistrarea si evidenta manualelor. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:30, 15 Octombrie 2014
In opinia mea predarea lor ar trebui insotita si de un proces verbal predare-primire. Manualele trecute in acest proces verbal se inregistreaza ca si obiecte de inventar cu titlu gratuit
3031=779
3032=3031
Consultati si ordinul 1917/2005 cu modificari :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare obiecte de inventar soricanicoleta soricanicoleta la o scoala se primesc obiecte de inventar cu valoare, dar scoala nu plateste suma respectiva si trebuie sa le intrestreze in contabilitate cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Casarea obiectelor de inventar si a mijloacelor fixe clara78 clara78 Buna ziua, 1) Cum se inregistreaza obiectele de inventar si mijloacele fixe a unei scoli preluate de la Primaria comunei de care apartine o data cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare valoare carti in contabilitatea primariei daia ileana daia ileana Buna ziua. As vrea sa stiu cum se poate inregistra valoarea cartilor din biblioteca comunala in contabilitatea primariei. (vezi toată discuția)