buna ziua.in urma unui divort hotararea data a fost incredintarea a 2 minori si exercitarea autoritati parintesti de catre mine drept urmare el trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata 1.000 roni plus pensia alimentara incepand cu 10.09.2013(adica din urma)divortu sa incheiat in martie 2014 si hotararea a venit in septembrie.pana sa vina hotararea judecatoreasca ii facusem o plangere penala pt abandon de familie deoarece nu contribuia cu absolut nimic la cresterea lor.pana la momentu asta nu a achitat nimic.cel de la politie care se ocupa de dosar mia cerut copie dupa hotarare pt a inainta acea plangere penala dar degeaba pt ca fostu sot are buletinu expirat si nu sil reface tocmai pt a nu fi gasit de politie,nu lucreaza cu acte legale.....dar totusi are pretentie sa isi vada copii (nu pt ca ii pasa ci doar pt a se interesa de ce fac eu si pt a le spune fel de fel de prosti).......intrebarea e urmatoarea:trebuie sa mai fac o plangere penala in care sa cer drepturile ce li se cuvin copiilor ? si Daca el nu are un domiciliu legal dar eu stiu unde poate fi gasit,cum pot sa fac ca autoritatiile sa isi faca treaba?specific ca in timpu divortului defiecare data cand ajungeam la politie toti imi spuneau ca el are drepturi pt ca e tata.a avut 3 reclamati pt ca a luat copilu de la scoala fara sa stiu,ma urmarea,agresiune verbala si cu toate astea avea dreptu.....acum cand copii mei au niste drepturi de ce legea nu e departea lor,de ce politia nu da raspunsuri la fel de simple si hotarate?
De vreo 25 de ani tot vad plangeri de abandon de familie pentru care politia nu face nimic, cel mult merge la o bauta cu tatal si o face pe mama sa se simta ca un gunoi ca cere drepturile copilului. Am vazut si mame presionate sa isi retraga plangerea fara motiv, etc.
Nu pot sa-mi explic aceste atitudini...
Insistati cu plangerea.
Daca are venituri legale sau bunuri pe numele lui, este mai eficient sa mergeti cu sentinta la un executor judecatoresc si sa o puneti in executare silita. Asa se va pune poprire pe venituri, daca are, direct la banca, angajator etc.
oanaeela, legea e de parte copiilor, cei care trebuie să o aplice nu îşi fac datoria. De exemplu, dacă are buletinul expirat, domnul trebuie amendat şi chemat să-şi facă un act de identitate nou.
Apoi, la Judecătorie, ca să fie citat pârâtul, s-au cerut adresa din C.I., alte posibile adrese unde poate fi găsit, adresă de email şi număr de telefon. În secolul XXI este imposibil să nu fie găsit un individ care se mai şi prezintă la termenele din proces şi care ia copiii de la şcoală!
Mergeţi în audienţă la comandantul Poliţiei şi prezentaţi-i cazul.Puteţi trimite şi un email , tot comandantului Poliţiei, prin care să-i solicitaţi ajutorul, prezentaţi cele arătate aici, respectiv C.I. expirat, adresa reală, număr de telefon, pagină de facebook, că sunteţi trimisă de la Ana la Caiafa de domnii poliţişti, etc.
da.multumesc pt raspunsuri.......Martonze vreau sa iti raspund ca in decurs de un an nu sa prezentat la nici un termen din proces tocmai deasta a durat asa mult el neavand domiciliu din buletin ii se trimitea pe undeva pe la tara unde stiam ca sta iar domni de la respectiva comuna spuneau ca nu e luat in spatiu nici un cetatean cu numele de s.c si nu figureaza in raza comuni lor.......iam trimis in vreo doua locuri si nici un raspuns eu stiind sigur ca acolo sta...........amenda ca nu are buletin i sa dat vreo 2 iar cei de la politie mia zis ca nu il pot obliga sa sil faca pt ca asta ar insemna ca si toti boschetari sa aibe un domiciliu.......in timpu divortului toti ridicau din umeri si spuneau ca pana nu se va stabili la cine sunt copii are dreptu sa ii ia ....acum decand a venit hotararea nu mai are curaju sa il ia dar imi solicita sa ii vada..cei de la politie au vorb cu el au nr lui de telefon dar rezultate ba........el razand ca nu are politia cei face si cei de la politie scuzandul ca na el e barbat si ei sunt barbatii........eu cine ma cred de ii tot inebunesc cu drepturile copiilor mei
Abandon sau nu?
ayleena
Buna ziua,
Sunt despartita de sotul de mai bine de 4 ani (am stat eu cu copil acum in varsta de 5 ani, ori la parintii mei, ori la parintii lui, fara el). ... (vezi toată discuția)