avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... El avea legea de partea lui dar acum copiii mei nu o au
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

El avea legea de partea lui dar acum copiii mei nu o au

buna ziua.in urma unui divort hotararea data a fost incredintarea a 2 minori si exercitarea autoritati parintesti de catre mine drept urmare el trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata 1.000 roni plus pensia alimentara incepand cu 10.09.2013(adica din urma)divortu sa incheiat in martie 2014 si hotararea a venit in septembrie.pana sa vina hotararea judecatoreasca ii facusem o plangere penala pt abandon de familie deoarece nu contribuia cu absolut nimic la cresterea lor.pana la momentu asta nu a achitat nimic.cel de la politie care se ocupa de dosar mia cerut copie dupa hotarare pt a inainta acea plangere penala dar degeaba pt ca fostu sot are buletinu expirat si nu sil reface tocmai pt a nu fi gasit de politie,nu lucreaza cu acte legale.....dar totusi are pretentie sa isi vada copii (nu pt ca ii pasa ci doar pt a se interesa de ce fac eu si pt a le spune fel de fel de prosti).......intrebarea e urmatoarea:trebuie sa mai fac o plangere penala in care sa cer drepturile ce li se cuvin copiilor ? si Daca el nu are un domiciliu legal dar eu stiu unde poate fi gasit,cum pot sa fac ca autoritatiile sa isi faca treaba?specific ca in timpu divortului defiecare data cand ajungeam la politie toti imi spuneau ca el are drepturi pt ca e tata.a avut 3 reclamati pt ca a luat copilu de la scoala fara sa stiu,ma urmarea,agresiune verbala si cu toate astea avea dreptu.....acum cand copii mei au niste drepturi de ce legea nu e departea lor,de ce politia nu da raspunsuri la fel de simple si hotarate?
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 11:17, 15 Octombrie 2014
Cu plangerile penale nu veti rezolva nimic decatsa aveti o opozitie si mai mare din partea fostului sot. V-as recoamnda sa aveti o discutie cu acesta dar nu oricum ci prin intermediul unui mediator. S-ar putea sa rezolvati problemele si mai repede si fara mari batai de cap. Puneti-va putin in locul lui... dumneavoastra cum ati reactiona ? Probabil ca la fel. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa lasati incrancenarea la o parte si sa apelati la un mediator. Indiferent de situatie este si el parinte pentru copii d-voastra si are dreptul sa mentina legaturile firesti cu acestia... ca poate sa plateasca sau nu poate pensia alimentara asta e alta poveste si nu are de-a face cu dreptul de a tine legatura cu copiii. Parerea mea ese ca trebuia sa imaprtiti exercitare autoritatii parintesti si sa-i lasati pe copii si la fostul sot, sa aiba si el responsabilitatea de parinte. In situatia actuala va trebuisa va descurcati singura.... si va asigur ca n-o sa va fie usor. Vestea buna este ca puteti ... negocia cu fostul sot la un mediator. E mai bine si mai util si pentru copii. Succes.
credeti ca un individ ca sotul doamnei, care nu s-a prezentat la termenele pentru divort...se v-a deranja sa mearga la mediator?!
si poate ne sugerati cum sa-l invite la mediator!!! pe adresa din buletinul expirat?
a fost chemat la mediator inainte de a depune actele de divort pt a putea termina totul civilizat...a venit o data si a doua oara a zis ca nu poate.........aproape de incheierea divortului impreuna cu avocata mea am incercat sa clarificam treburile iar prin mediator si surpriza a zis ca vine........asa am asteptat eu,avocata si mediatoarea 2 ore fara ca el sa mai raspunda macar la telefon.............................................pt el medierea nu e pt a ajunge la un numitor comun ci pt ca el sa spuna ce vrea si cum vrea iar eu sa accept..
iar despre legaturile lui cu copii........si cel mai mare prost inceta la un momendat sa se opreasca(adika eu).....baiatu e in clasa 1 si fata e in primu an de scoala ce credeti ca a venit macar o data cu un pachet nu cu doua de biscuiti...nu.lam sunat ca trebuiesa ii fac baiatului analize nici macar nu ma intrebat ce are dar dupa 2 saptamani in care nu ia pasat de ei ma sunat f revoltat ca el vrea sa ii vada si sa ii scoata in parc......................................acum daca asta inseamna sa fi tata sa nu te intereseze ce manaca,cu ce se imbraca,de gradinta,scoala........si datoria ta e doar sa iti scoti copii 2 ore in parc atunci da nu vreau asemenea legaturi cu copii,prefer sa ma descurc singura dar sa nu renunt la ce le se cuvine copiilor...........unui om ce se bate cu pumnu in piept ca el isi permite sa se distreze si sa arunce cu banii pe ce vrea dar nu lea luat la copii nici macar o pereche de sosete cum ar trebuii sa procedez?sa renunt?..........plus ca pe mine nu ma intereseaza banii pt mine eu vreau doar liniste si sa isi vada de viata lui atat..........oricum cu 200 de roni nu as putea creste 2 copii,nu as plati nici macar gradinita fetei dar e dreptul lor si daca fiecare renunta din diferite motive atunci ce pretenti sa avem de la niste oameni care nu isi asuma responsabilitate si care rad exclamand ca nu are nimeni ce sa le faca!
oanaeela a scris:

cei de la politie mia zis ca nu il pot obliga sa sil faca pt ca asta ar insemna ca si toti boschetari sa aibe un domiciliu.......

Exista si carte de identitate provizorie, "lipsa spatiu" si cu ultimul domicilu avut.Ori domnii aceia nu au stiut?
Ati primit sfaturi excelente mai sus, iar daca politia spune ca nu se poate ca toti "boschetarii" sa aiba acte de legitimare valabile, atunci chiar ridica un semn de intrebare mare (off-topic acum, scuzati: daca un "boschetar" este prins furand, cum il identifica pentru a sta ceva timp in celula?) :hm: İntrebarea asta puteti sa le-o puneti si lor, poate asa se va rezolva ceva.
Cer scuze pentru off-topic, daca este ceva, va rog a modfica sau sterge. Multumesc pentru ingaduinta.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
tarkan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in divort si nu mi se acorda nici un ajutor oanaeela oanaeela buna seara am o problema si nu gasesc rezolvare.sunt in divort cu sotul meu avand doi copii minori un baiat de 6 ani si a fata de 2 ani.luni cand a inceput ... (vezi toată discuția)
Hartuire dupa 8 ani de la divort andrei_70 andrei_70 Desi suntem divortati de aproape 8 ani de zile, fostul sot ma hartuieste trimitandu-mi mesaje pe telefon si mai nou pe pagina de facebook, carandu-mi ... (vezi toată discuția)
Abandon sau nu? ayleena ayleena Buna ziua, Sunt despartita de sotul de mai bine de 4 ani (am stat eu cu copil acum in varsta de 5 ani, ori la parintii mei, ori la parintii lui, fara el). ... (vezi toată discuția)