avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna seara am si eu o intrebare mama mea a murit acum 27 de ani pe atunci eu avand 14 atunci sora mea si fratele meu au semnat pentru mine adica sa imi ramana mostenire tot eu nu am mai facut nimic de atunci adica nici un fel de act cu toate ca am contribuit foarte mult la casa cu facturi adica renovari anul acesta a murit si tatal meu si as vrea sa fac ceva acte sa nu se trezeasca altii ca au dreptul ce acte imi trebuie si de unde sa incep va rog sa imi dati un sfat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:57, 13 Octombrie 2014
mai întâi, frații nu v-au cedat dumneavoastră, ci au renunțat la moștenire, rămânând doar dumneavoastră și tatăl. și dacă au semnat, înseamnă că succesiunea s-a făcut.
dacă vreți să rămâneți cu casa frații vor trebui să renunțe din nou la moștenire, de data asta după tată.
Ca sa dezbateti mostenirea dupa tata, va trebui sa ii chemati si pe fratii dvs. Ei pot renunta si la mostenirea asta, dar nu ii puteti obliga.
multumesc
Renuntarea la mostenire este totala.

Daca a operat recunoasterea, trebuie dezbatuta succesiunea .( cu mentiunea ca se aprecieaza ca mostenitorul care a renuntat la succesiune este strain de aceasta,prin neacceptare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)
Mostenire si contract c-v cu probleme mery1002 mery1002 Mama a decedat in anul 1956, iar tata in 1982. Dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea si din 6 frati, doar doi am acceptat succesiunea (eu si un nepot de ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)