avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trebuie sa procedez? divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trebuie sa procedez? divort cu minor

Buna, intr-un final m-am hotarat sa divortez dupa o separare de aproape 6 ani de zile de "sot" avand si un minor de 8 ani,in tot acest timp doar eu l-am ingrijit pe copil, sotul nici macar nu sa interesat de minor doar eu si concubinul meu ,el(concubinul) avand un loc de munca si eu casnica. Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez pentru a imi fii doar mie incredintat copilul dupa divort sau ce trebuie sa scriu in declaratia de divort.Va rog ajutati-ma nu cunosc legile.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:49, 13 Octombrie 2014
Nu trebuie sa scrieri ceva anume, ci realitatea. Formulati cererea de chemare in judecata ptr desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului minorului la Dvs si obligarea la pensie de întreținere. De principiu, custodia este comuna, urmează instanța sa decidă.

Art. 373 NCC

Motive de divorţ

Divorţul poate avea loc:
a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;
b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Mai degraba divortati prin buna intelegere la notar. Pentru incredintare nu mai aveti temei legal, sa exercitati singura autoritatea parinteasca nu am vazut argumente si va trebuie avocat... mergeti la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Divort popan58 popan58 despartit de 10 ani,dupa o casatorie de 21 ani,un copil minor,unul student ,cu domicilii diferite,localitati diferite,in timpul casniciei * rufele* erau ... (vezi toată discuția)
Divort RoxanaRus1992 RoxanaRus1992 Buna ziua ! Parintii mei nu mai pot continua casnicia , fapt pentru care mama doreste sa divorteze. I a propus tatalui meu sa mearga la notar pe cale amiabila ... (vezi toată discuția)