buna ziua!
solicit un sfat in urmatoarea problema: sunt casatorit de 7 ani iar din casatorie a rezultat un baietel, in varsta de 4 ani. In urma cu aproximativ 1 an, sotia mea, in urma unor probleme financiare s-a apucat de videochat! In urma acestei decizii, gandita ca un plus pentru familie si strict dpdv material, situatia materiala s-a ameliorat, planurile de viitor ale familei au inceput sa prinda contur dar relatiile dintre noi s-au deteriorat, culminand cu dorinta sotiei de a divorta, motivata de noul statut si de noua situatie materiala pe care a capatat-o in urma activitatii!
Initial am vorbit ca baiatul nostru sa stea cate o saptamana la fiecare dintre noi, fiind in prima faza de acord cu asta!
Totusi, consider ca, daca ea vrea sa divorteze si ea vrea sa plece, nu cred ca eu ar trebui sa fiu privat de timpul pe care as putea sa il petrec cu baiatul meu!
In ultimul an, ea a petrecut foarte putin timp acasa, cu mine, cu noi, avand serviciul de noapte iar ziua, dupa serviciu, recuperare.
Cum ar trebui, sau ce as putea face pentru a incerca sa castig custodia baiatului meu?
Puteti introduce acțiune in instanța prin care sa solicitati desfacerea căsătoriei si stabilirea domiciliului minorului la Dvs, aviind in vedere ca mama este mult prea ocupată cu activitatea pe care o desfășoară.
ok. multumesc de raspuns!
Aici as vrea sa completez cu urmatoarele:
ea nu are contract sau conventie incheiata cu acel studio! Dovezile mele sunt niste "print screen-uri" de pe site-urile unde ea activeaza. nimic obscen!
In momentul introducerii actiunii, pot solicita sau chema in judecata pentru a prezenta dovezi (program de lucru, venituri) si studioul unde ea lucreaza!?
Dpdv al veniturilor ele sunt mult mai mari decat ale subsemnatului. Aici ar trebui sa imi pun probleme ca ar putea castiga custodia? bazata doar pe venituri!?
As putea sa ma leg de activitatea desfasurata de ea?
Custodia n-o s-o castige nimeni - veti imparti autoritatea parinteasca.
Domiciliul copilului (daca nu ajungeti dvs, parintii, la o intelegere) va fi stabilit in functie de unde ii va fi copilului mai bine. Cine se ocupa de el peste zi, cine il duce si il aduce de la gradinita, cine il duce la medic, cine il scoate in parc ..
Stabilirea domiciliului copilului la unul dintre parinti n-ar trebui sa impiedice relatiile copilului cu celalalt parinte.
Activitatea doamnei spuneti ca nu este obscena ... deci inclin sa cred ca nu il afecteaza pe copil - dvs va cunoasteti situatia mai bine.
Poate incercati o mediere, tinand cont de ce e mai sanatos pentru copil.
Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi
După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.
Art. 398 NCC
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.
Custodia copilului (exercitarea autoritatii parintesti) va fi comuna, dar resedinta minorului ar putea fi la dvs., in cazul in care mama este prea ocupata. Sunt extrem de putine cazurile in care copilul este incredintat unui singur parinte spre crestere si educare. Trebuie dovedit faptul ca celalat parinte pune in primejdie viata copilului, printr-o boala psihica grava, ori un comportament periculos, dovedit a fi iresponsabil, ori prin prezenta agresiva a persoanelor cu care mai locuieste,daca este cazul.
Dupa efectuarea anchetei sociale, instanta de tutela stabileste cum va fi exercitata autoritatea parinteasca.
Completare: Activitatea doamnei este obscena corespunzatoare activitatii de videochat. Dovezile mele nu sunt obscene, desi as putea sa obtin si alte print-scree-nuri cu ea, facand lucruri obscene! Atat timp cat ea, doarme de la orele 9-9.30 dimineata pana pe la orele 17.17,30 cand revine la domiciliu, urmanda ca mai apoi, pe la orele 20.30 sa plece din nou cel care se ocupa in principal de copil sunt eu, cu ajutorul unei bone, atunci cand eu sunt la serviciu. Odihna o are la o prietena, cu care imparte o chirie.
Acuzatii la divort
maria8888
Buna ziua! vreau sa discutam o situatie mai delicata....
sot sotie casatoriti de 5 ani, copil minor de 4 ani...in urma neintelegerilor si viciilor se hotarasc ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului
negrau
buna ma numesc negrau marius sunt un om care lucreaza mult si as vrea sa ma lamureasca cn si pe mn cum pot castiga custodia fetitei mama ei este cand cu unu ... (vezi toată discuția)